Лидерски Тим star

 


„Браќа и сестри по род, да ги зарамниме еднаш засекогаш длабоките бразди, на делби и омрази: Во омразата нема ни иднина ни надеж! И вие сите други браќа и сестри, кои судбината ве принудила да живеете на овој простор, заедно со нас, вклучете се во нашето единство, зошто заедно секогаш ќе бидеме посилни и појаки, пред евентуалниот непријател и обратно, зошто желбата на непријателот е таква. Значи, само здружени и со меѓусебна доверба, ќе бидеме секогаш и секаде посилни“
Петре М. Андреевски

Доколку одлучите да го послушате Петре М. Андреевски и да се вклучите во нашето единство,
Ве молиме пополнете ја формата за Анкета/Пристапница

Доколку сакате да бидете и дел од лидерскиот тим, Ве молиме испратете ни и
Ваша слика, биографија и линкови од Facebook и LinkedIn на contact@integra.org.mk

Проф. д-р Љупчо РИСТОВСКИ

▸ Доцент (професор) на Политички науки и Политички системи; Разрешување на конфликти и Регионална и меѓународна безбедност
▸ Доктор по политички науки и Доктор по теологија со завршени докторски студии по теологија во САД
▸ Дипломиран економист – економска политика и развој
▸ Претседател и Соосновач на Институт за доблесна и вредносна политика ИНТЕГРА
▸ 15 години институционална меморија на разни раководни позиции во Владата на Република Македонија во професионалниот дел на администрацијата, од кои 10 години државен советник за анализа на политики и координација
▸ Автор на повеќе книги: Политичка визија – Вредносен модел на политички поредок, Тајната на просперитетните нации, Најдоброто за Македонија, Демистификација на догмата, Анализа за абортусот, …

Организациска структура

Политички тим (12+12)

Стратегиски совет (12+12)
(Не се нужно партиски членови и функционери, од дијаспората и од дoма)

Организациски тим (12+12)

Eтички совет
(Не се нужно партиски членови и не смеат да имаат друга партиска функција.
Етичкиот совет ќе дава мислење, совети, насоки и инструкции,
но и критички забелешки во насока кон морална хармонизација
на политичките одлуки, програмските цели, стратегии и политики.)

Лидерски Тим

Вклучете се во нашето единство
со пополнување на формата за Анкета/Пристапница

Доколку сакате да бидете и дел од лидерскиот тим, Ве молиме испратете ни и
Ваша слика, биографија и линкови од Facebook и LinkedIn на contact@integra.org.mk

Дипл. инж.
Александар Гиговски

 • Проект менаџер во странска консултанска компанија
 • Дипломиран Земјоделски Инженер на Факултет за Земјоделски науки и храна, при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“
 • Консултант на проекти за Земјоделство и рурален развој при МЗШВ

Проф. д-р
Александар Главинов

 • Универзитетски професор
 • Доктор на технички науки

Проф. д-р
Ана Селамовска

 • Вонреден професор на Земјоделскиот институт при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Скопје
 • Била член на комисијата за автохтони сорти, на комисијата за трговија со овошје и други комисии
 • Автор е на неколку книги, монографија и на голем број научни публикации

Дипл. инж.
Ангел Димоски

 • Дипломиран инженер по компјутерски науки
 • Во завршна фаза на магистерски студии по информатички науки и комуникациско инженерство
 • Објавени три научни трудови во светски научни списанија
 • Работно искуство во софтверска компанија во Скопје и ИТ инженер во фабриката 11 Октомври “Еурокомпозит” АД Прилеп

Проф. д-р
Аристотел Тентов

 • Докторирал на компјутерски науки (Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Факултет за електрично инженерство – Скопје)
 • Редовен професор на Факултет за електрично инженерство, оддел за компјутерски науки
 • Автор или ко-автор на повеќе од 20 научни трудови, симпозиуми и списанија.
 • Автор или ко-автор на повеќе од 20 технички извештаи и проекти.

м-р Беџо Ликароски

 • Завршил правен факултет и постдипломски студии на правниот факултет во Белград
 • Има положен правосуден испит и испит за јавно и приватно партнерство
 • Работел како наставник и правен советник во секратаријатот за индустрија и трговија во Македонија
 • Во Белград работел како началник на правна служба во секретаријатот за инспекциска работа како и директор, ликвидациски управник и претседател на неколку јавни претпријатија

Дипл. проф.
Блажо Панов

 • Дипломиран професор по Физичка култура и спорт, ДИФ – Скопје
 • Дипломирал на Вишата школа за фудбалски тренери во Белград
 • UEFA B – UEFA A лиценца, FSJ-FSS – Белград
 • UEFA PRO лиценца, Москва – Русија
 • Специјализации во Парма, Милан, Црвена Звезда, Пелистер, ЦСКА Москва, …
 • Работел како фудбалски тренер и шеф на стручен штаб во ФК Тиквеш и ФК Победа
 • Академија за фудбал ESSTA TRIGERS, Флорида – САД

Бобан Арсовски

 • Сопственик на НИ-ДА Компани, Куманово
 • Администратор во американската компанија KBR

Божидар Миљовски

 • Стратегиски мислител
 • Архитект инженер на мега проекти низ светот
 • Повратник од САД после 30 години, бизнисмен

Бранко Коцески

 • Дипломиран педагог и предметен наставник во повеќе места во Македонија
 • Дописник на Нова Македонија и соработник на педагошкото списание „Просветен работник“
 • Коавтор на „Граматика за четврто одделение“ и на делото „Карактеристики на знаење и умеење во наставните содржини“

Бранко Попчевски

 • Самостоен уметник
 • Композитор
 • Режисер
 • Продуцент

Ване Тасевски

 • Дипломиран теолог и економист
 • Сопственик и управител на приватен бизнис

М-р Васил Вангеловски

 • Магистер на машински науки
 • Потпретседател на НВО комисија за менаџирање проекти
 • 30 години работно искуство на разни позиции во МО и АРМ (одбрамбена индустрија и логистика)
 • Повеќегодишно искуство во НАТО (ИСАФ Мисија во Кабул, Авганистан; заменик командант на бригада KMNB IX)
 • Долгогодишен член на НВО за стандардизација и менаџмент со квалитетот (МОКС, АОТС Македонија/Јапонија и др.)

Виктор Трифуновски

 • Економист
 • Претприемач
 • Поранешен колумнист
 • Претседател и основач на Либертаријанскиот клуб „Атлас“ – Скопје

Виктор Хаџиевски

 • Дипломиран економист
 • Работел во Комерцијална банка А.Д. Скопје
 • Повеќе од 30 годишно банкарско искуство од областа на девизно работење со странство

Проф. д-р
Виктор Христовски

 • Доктор на технички науки во земјотресно инженерство
 • Редовен професор во УКИМ ИЗИИС Скопје (Институт за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија)
 • Учествувал во многу научни и меѓународни проекти
 • Негови материјали се објавени на голем број конференции и симпозиуми

Виолета Арсовска

 • Дипломирала на Филозофскиот факултет – отсек Историја на уметност со археологија
 • Вработена во Државна статистика во Куманово
 • Учествувала на голем број конференции и проекти во земјава и надвор
 • Одличен аналитичар, статистичар и голем борец за човекови права

Дипл. инж.
Владимир Јакимов

 • Софтверски инженер, првенец на генерацијата и студент на годината
 • Сосопственик на Асидус ДОО Битола
 • Волонтер и активист за одржлив развој и заштита на природата
 • Бројни национални и меѓународни награди (Бронзен медал од светска олимпијада по математика)

М-р Владо Андоновски

 • Магистер по јавна администрација и менаџмент
 • Дипломиран политиколог – меѓународни односи и дипломатија (меѓународна економија) – Меѓународен Универзитет Шилер
 • Сопственик на приватен бизнис
 • Поранешен службеник во Кабинетот на Претседателот Борис Трајковски
 • Поранешен раководител на продажба во компанијата Сивус

Влатко Василески

 • Дипломирал на Филозофски Факултет, група историја
 • Пензиониран инспектор по безбедност во МВР
 • Активен спортист и поборник за екологија

Воислав Зафировски

 • Дипломиран правник, насока безбедност
 • Работел како асистент на Катедрата за полициски науки
 • Бил главен инспектор во Внатрешна контрола и во Секторот за обезбедување имоти и лица
 • Бил Портпарол на МВР и помошник министер за Внатрешна контрола и професионални стандарди
 • Автор е на неколку книги и прирачник како и на бројни публикации од областа на заштита на човековите слободи и права, реформите во полицијата и кривичната постапка
 • Изготвува анализи на безбедносните случувања во нашата држава

Горазд Чаповски

 • Музички композитор во култната група МИЗАР
 • Студирал музичка продукција на Универзитетот Монаш во Австралија
 • Колумнист, координатор со дијаспората, повратник од Австралија

Дипл. инж.
Горан Стојчески

 • Дипломиран инженер по информатика
 • Сопственик и управител на BMG Universe
 • Член на Менса Македонија

Гордана Петрушевска

 • Дипломиран економист
 • Менаџер во приватен сектор

Грозданка Наумовска

 • Дипломирала на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје
 • Шеф на Оддел за превенција и планирање во Дирекција за заштита и спасување – Влада на Република Македонија
 • Поранешен поручник во Армијата на Република Македонија

М-р Даниел Илиески

 • Магистер на еколошки науки
 • Основач и управител на приватна фирма
 • Дипломирал филмска и телевизиска режија во Благоевград

Дејан Трипчев

 • Програмски контролор и камерман во Канал 10 (шведска национална христијанска телевизија)
 • Угостителско работно искуство на прекуокеански бродови

М-р Дивна Јанкова

 • Психолог во средно училиште
 • Тренер за тренери за медијација и психосоцијална рехабилитација
 • Oбучувач на кандидати за директори во основни и средни училишта, ученички домови
 • Завршени обуки на Стенфорд, како и во Ирска, Италија и Словенија
 • Aктивист за човекови права, ненасилна комуникација и меѓуетничка интеграција
 • Коавтор на прирачници за обука на директори и за медијација

Дипл. град. инж.
Дубравка Ристеска

 • Дипломиран градежен инженер – Градежен факултет при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје
 • Вработена во градежна фирма во Скопје

Ѓоко Тасевски

 • Технички директор на фудбалскиот клуб BRSC (Braden River Soccer Club) во Флорида, САД
 • Сопственик на школата за голмани „Goalkeeper World“ во САД
 • Директор на Genuity Sports Group
 • Се стекнал со повеќе сертификати и со УЕФА А Лиценца

Проф. м-р
Жана Димчевска

 • Професор на Факултетот за музичка уметност (ФМУ)-Скопје при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”(УКИМ) каде што и го оформила своето образование
 • Награда за повеќегодишна успешна работа од здружението на “Музички и балетски педагози на Република Македонија”
 • Поранешен продекан на ФМУ

Златко Блажески

 • Дипломирал Дипломатија и меѓународна политика – ФОН Универзитет Скопје
 • Оперативен директор во Pro Architectural LLC, Њу Џерси, Америка
 • Поранешен Проектен Менаџер во ЕMSА ENERGY
 • Има сертификат за инсталација на соларни панели од Институтот за технологија во Њу Џерси (NJIT)

М-р Зоран Ивановски

 • Сопственик на Blackwater Logistics LLC, САД
 • Магистрирал на ЕТФ Скопје на тема Алтернативни зелени извори на енергија
 • Работи како логистика на нафтените полиња во нафтениот басен Бакен

Зоран Ристески

 • Советник – Државен просветен инспектор

Игор Матески

 • Основач и извршен директор на WebMaxFormance
 • Дипломирал на систематска теологија во Хрватска
 • Студирал машинско инженерство во Скопје и Осијек

Илија Аврамовски

 • Раководител на возен парк на Тинекс

Д-р Ирена Динова

 • Специјалист по Примарна здравствена заштита
 • Началник на Оддел за медицинска обука, Военомедицински центар, Скопје
 • Доктор на медицина, Воена амбуланта, Воена болница, Скопје

М-р Ирена Павлова

 • Дипломирала и магистрирала на Филолошкиот факултет во Скопје
 • Слободен уметник (поетеса, прозаистка, есеистка)
 • Книжевна критичарка, преведувачка
 • Нејзините дела се преведени на повеќе јазици
 • Добитник е на неколку домашни и странски награди за литература

Исмаил Ибески

 • Сопственик на преработувачки капацитет за преработка на мермер, оникс и травертин во финален производ

М-р Јадранка Урдаревски

 • Магистер на Факултет за ликовни уметности, отсек вајарство
 • Автор е на повеќе самостојни изложби и учествувала на бројни групни изложби, ликовни инсталации и колонии
 • Работела како Уредник на културна редакција и била водител на повеќе информативни тв програми
 • Била професор по ликовна култура во основно училиште

Јане Вангеловски

 • Дипломиран Економист
 • Основач и сопственик на Еуро Балкан Логистика
 • Работел како авионски карго агент, комерцијален референт, раководител на подружница, комерцијално-царински раководител
 • Бил член на повеќе комисии и работни групи
 • Искусен во продажба на мало и на големо и има добро познавање на домашниот пазар во двата сегмента

М-р Јованчо Спироски

 • Магистер по електроника
 • Претприемач
 • Дизајнер и иноватор на електронски уреди и системи
 • Добитник на бројни награди за дизајн и иновација на меѓународни саеми

Катерина Тасевска

 • Дипломиран педагог
 • Вработена во основно училиште како одделенски наставник
 • Била учесник на многубројни обуки и семинари од областа на педагогијата и психологијата

Д-р Кирил Ќорнаков

 • Стоматолошки факултет при Универзитет „Св.Кирил и Методиј“
 • Добитник на наградата „Мединова“ 1995
 • Вработен во јавни здравствени домови на различни локации во Словенија
 • Вработен и во сопствена приватна ординација во Мурска Собота

Д-р Лидија Ристовска

 • Сосопственик на Поликлиника АСКЛЕПИОС
 • Специјалист-интернист, супспецијалист-кардиолог

Љупчо Ангелов

 • Дипломиран драмски уметник
 • Актер
 • Доајен на македонското глумиште

Марија Тодоровска

 • Дипломиран јавен администратор
 • Работи како администратор, референт за продажба и заменик управител
 • Дипломирала на Факултет за администрација и бизнис, информатички системи при универзитетот Св”Климент Охридски”-Битола

Дипл. инж.
Марјан Веселинов

 • Дипломиран Инженер по Електротехника (Електро-енергетика)
 • Основач, менаџер и управител на ДПИПУ Електро Про Инженеринг ДОО, Скопје

Дипл. инж.
Марјан Стефаноски

 • Дипломиран инженер по Електротехника (КТИА)
 • Основач и управител на ИЛА СОЛУТИОНС ДООЕЛ Скопје

Проф. д-р
Марина Малиш Саздовска

 • Доктор на социолошки науки
 • Магистер од областа на криминалистиката
 • Работела како раководител на Катедра за криминалистика на Факултет за безбедност-Скопје
 • Била Продекан на Факултетот за безбедност-Скопје и в.д. директор на Полициска Академија-Скопје
 • Автор е на голем број монографии, прирачници и трудови од областа на криминалистиката
 • Има учествувано на голем број меѓународни собири, стручни здруженија и комисии

М-р Миле Гиновски

 • Завршил постдипломски студии од областа на Криминологијата, на Правниот факултет во Скопје
 • Работел во Министерството за правда и во Министерството за образование и наука
 • Автор на повеќе од 20 научни трудови објавени во домашни и странски списанија
 • Автор на брошури, училишни програми, повеќе колумни и неколку книги
 • Активно учествувал на неколку интернационални конгреси, симпозиуми, конференции и семинари како и во повеќе национални комисии, работни групи и тела

Генерал Миле Манолев

 • Генерал и воен пилот
 • Македонски амбасадор во Египет
 • Генерален директор на цивилна авијација
 • Претседател на НВО центар за безбедносни политики

М-р Михајло Свидерски

 • Магистрирал на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје
 • Основач и уредник на издавачката куќа Восток од Битола
 • Автор е на неколку збирки поезија и проза

М-р Ненад Стамболиски

 • Магистер по дизајн и мултимедија
 • Извршен директор на „New Solution“
 • Работел дизајн и мултимедиа за „SWISS WEB WORK“ во Швајцарија
 • Работел и како уметнички директор на Тв. Нова, креативен директор, промо дизајнер во МРТВ и асистент на ФОН Универзитетот

М-р Олгица Михајловска Симиќ

 • Инженер по енергетика (ФЕИТ при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“)
 • Статистички планер во ЕСМ
 • Електротехнички инженер во АД ЕЛЕМ
 • ИТ Администратор во Министерство за образование и наука

Дипл. инж.
Оливер Кузмановски

 • Дипломиран машински инженер
 • Менаџер за планирање во Atkins Rail, Англија
 • Работел како менаџер и контролор во повеќе од 10 компании во Англија и Австралија

Павлина Черепналковска

 • Дипломиран економист
 • Поранешен претседател на Алфа Банка
 • Работела и како шеф на служба, директор на дирекција и помошник на генералниот директор на Алфа Банка

Петар Стојковски

 • Дипломиран менаџер по осигурување

Ристо Соколовски

 • Вработен во М-НАВ (Македонска навигација)

Сашко Јованов

 • Главен инженер за производство
 • Завршил на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје на отсекот преработувачко металуршко инженерство
 • Има завршено обуки во Италија
 • Поседува одлични организациски способности како и големо искуство со тимска работа

Д-р Силвана Михајловска Масловариќ

 • Доктор во итна медицинска помош

Проф. Силвана Чемберс

 • Професор на Универзитетот „Salisbury“ во Мериленд (САД)
 • Поддржувач на средношколски програми за претприемништво во Делчево и Куманово
 • Член на локални иницијативи во Мериленд за финансиска писменост и борба против сиромаштијата

Д-р Славица Гаџова Свидерска

 • Доктор на филолошки науки
 • Дипломирала како филолог по општа и компаративна книжевност (научна насока)
 • Добитник на многубројни награди и признанија од областа на книжевноста
 • Има издадено голем број на научни монографии, поезија, како и книжевни преводи

М-р Слободан Томиќ

 • Магистрант на дипломатија при Меѓународниот универзитет
 • Дипломиран правник – отсек европско право, применета политика и дипломатија
 • Долгогодишен новинар и автор на повеќе тв проекти, интервјуа и емисии меѓу кои Гласот на народот
 • Добитник на годишната награда 14 ноември на општина Ѓорче Петров

Стевче Чрчев

 • Завршил Музичка академија Н.Б.У. – Софија
 • Дипломирал на Универзитет за аудиовизуелни уметности Европска Филмска академија ЕСРА – Скопје
 • Добитник е на повеќе награди и достигнувања од областа на музиката

М-р Стефан Крстевски

 • Магистер по организациски науки и управување
 • Дипломиран физиотерапевт, Медицински факултет – Скопје, при УКИМ – Скопје
 • CERTIFIED COMPLIANCE SPECIALIST, Академија за банкарство и информатичка технологија (АБИТ)
 • Тренер за персонален развој (коучинг) и НЛП практичар
 • Член на Македонска Асоцијација на Човечки Ресурси

Акад. д-р Стојан Велкоски

 • Два докторати во областа на природните науки
 • Директор на Институт за Геобиологија, Археологија, Подземни води и Екологија
 • Член – Академик на БАНИ (Бугарска Академија на науките и уметностите)
 • Почесен член на меѓународната Академија на уметности во Париз
 • Член на Сојузот на научници на Бугарија
 • Автор на 3 книги, 84 научни трудови, 8 иновации и патенти како и 4 признати природни откритија

Проф. д-р Страшко Стојановски

 • Докторирал на Филозофскиот факултет – Институт за Социологија
 • Вонреден професор на Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев„ – Штип
 • Работел како Помлад асистент и Доцент на истиот факултет
 • Неговата наставна област е во теоретско правните науки (Политичка Социологија, Социологија на Правото, Граѓанско општество)

Тања Мургоска

 • Дипломиран менаџер по бизнис и логистика и иноватор
 • Освоен златен медал на интернационалниот саем за иновации Иновамак
 • Освоен бронзен медал на саемот за иновации Макинова
 • Автор на две дела
 • Завршила академија за лидерство во Црна Гора
 • Работела како маркетинг менаџер и агент во „Информодијагностика“ – Скопје и „Стратешки маркетинг“ – Скопје

Проф. д-р
Тихомир Стојановски

 • Професор на ФДУ
 • Директор на културниот центар „Скрб и утеха – тИХа“ – Скопје, Македонија
 • Автор на двете едиции: „Лицеум“ и „Крвта Исусова“
 • Автор на преку 400 документарни филмови и емисии (учесници на 20-тина европски фестивали)
 • Има објавено преку 25 книги

Дипл. инж. агроном
Тони Тодоров

 • Успешен бизнисмен во делот на надворешна трговија на стоки во англиска, белгиска и 2 израелски компании
 • Поранешен раководител на голема земјоделска работна единица
 • Има долгогодишно работно искуство во земјоделското производство
Вклучете се во нашето единство
со пополнување на формата за Анкета/ПристапницаДоколку сакате да бидете и дел од лидерскиот тим, Ве молиме испратете ни и
Ваша слика, биографија и линкови од Facebook и LinkedIn на contact@integra.org.mk