fbpx

Follow us:

a

ИНТЕГРА

Соопштение до медиумите 09/12/2020

Почитувани,

Ве известуваме дека лидерот на ИНТЕГРА – Македонска конзервативна партија, д-р Љупчо РИСТОВСКИ, во разговори со челниците на ECPM (European Christian Political Movement), политичко движење кое е во коалиција со ECR (European Conservatives and Reformists), заедно имаат 64 пратеници во Европскиот парламент, ги информираше за:

Екстремизмите на официјална Софија и национал-шовинистичкиот став во однос на правото на самоопределување и правото на постоење на Македонскиот народ, без никакви условувања за начинот на поимање или за временски дистанци за идентитетскиот корпус.
Притоа, наидовме на разбирање и поддршка, што резултира со нивна официјална изјава.

Линк до официјалната изјава
Линк до Facebook објавата

Со почит,

ИНТЕГРА – Македонска конзервативна партија

ИНТЕГРА

МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА

Ул. Даме Груев 16-3/1
ДТЦ Палома бјанка
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 02 3155020 | +389 02 3110885 | +389 70 755 215
contact@integra.org.mk
Работно време: 09AM – 5PM

 

Follow us: