Средба со граѓани во Муртино

Вечерва во струмичко Муртино…средба со граѓани, маките на вредниот и трудољубив наш народ македонски немаат крај. Таква жед за барем малку подобро утре не е видена оддамна, но и пркос за своето…за нашето…за македонското.

Надежта се враќа…на голема врата. Главата горе, мој народе!
Заедно ќе кренеме глава, гордо и високо…повисоко од било кога досега!