All posts by Admin

ИНТЕГРА делегации положуваат цвеќе на Мечкин камен…

ИНТЕГРА делегации положуваат цвеќе на Мечкин камен, во Пелинце и пред споменикот на Ченто во Скопје, во спомен на ИЛИНДЕН и вековната борба на македонскиот народ за национална слобода и своја држава…

МАРИНА МАЛИШ САЗДОВСКА: Дивоградбите мора да се рушат

Со цел заштита на статусот на Охрид како светско наследство под заштита на УНЕСКО, донесени се препораки кои власта во Охрид треба да ги реализира доколку не сака Охрид да се стави на листата на загрозено светско наследство. И за тоа има рок до 1

ИНТЕГРА крводарителска акција

ИНТЕГРА Македонска конзервативна партија организира крводарителска акција која ќе се оддржи на 6 јули во просториите на партијата во ТЦ Палома Бјанка 3 кат, од 10 до 13 часот. Акцијата се организира во соработка со Црвен Крст на Република Македонија, општинска организација Центар и Институтот

Работна средба со извршниот директор на ECPM

Плодна работна средба во просториите на ИНТЕГРА со извршниот директор на Европското христијанско политичко движење (ECPM – European Christian Political Movement), Leo Van Doesburg… ИНТЕГРА продолжува со меѓународно вмрежување и со ширење на своето влијание и градење пријателства за Македонија и македонскиот народ. Горд сум

СООПШТЕНИЕ за безумието на владата на СДССМ

Додека секојдневно ја тресат нови скандали за корупција и непотизам, сега надополнети со дипломатско бламирање од епски пропорции, Владата продолжува со својата „северна“ политика, заложувајќи го националното достоинство на Македонскиот народ. Легитимитетот кај Македонскиот народ одамна е изгубен, а единственото кое и преостанува е наклонетоста

Соопштение по повод претседателските избори 2019

СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИТЕ ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА ги оценува претседателските избори како сериозен чекор назад во функционирањето на политичкиот систем. Истовремено, цениме дека текот на изборите се сериозен аларм за потребата од итна и неодложна темелна реформа на политичкиот систем во насока кон промена