All posts by Danail Ristovski

ЗАКЛЕТВА

Сите носители на кандидатски листи на ИНТЕГРА за пратеници на изборите 2020, положија Заклетва пред Бог, со положена рака на Библијата…   Дел од атмосферата при полагање на Заклетвата пред Бога на носителите на листи и членови на Претседателството и лидерските тимови

СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД СКАНДАЛОЗНАТА ПОСТАПКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ НА ЗАКОН ЗА ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО

  По повод скандалозниот начин на создавање двотретинско мнозинство за изгласување на Законот за Јавно обвинителство, ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА предупредува дека носењето на еден така значаен закон, на брзина, без усогласени решенија пред се со стручната јавност, говори за сериозно замешателство на политиката

Соопштение по повод Изјавите на американската амбасадорка во Македонија околу Преспанскиот договор

  ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА, со особено внимание ја следеше изјавата на Н. Е. Амбасадорката на САД во Република Македонија Кејт Мери Брнс, особено оној дел што се однесува на Преспанскиот договор. Кејт Мери Брнс е амбасадор на нашиот стратешки партнер САД, доаѓа од

ЈАВЕН ПОВИК ДО НАЦИЈАТА

ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА упатува јавен повик до секој добронамерен, искрен и чесен Македонец, за да се приклучи во процесите кои ги иницира и води лидерскиот тим со новата политичка визија за новата македонска ренесанса на прагот на третата декада на 21. век. Партијата

ПОКАНА ЗА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 14.12.2019

ПОКАНА ЗА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА: „ТАНГОТО СО ЃАВОЛОТ НА ВЛАДАТА НА ЗАЕВ СО БУГАРСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ“ ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА, свикува прес конференција на тема Тангото со ѓаволот на Владата на Заев со Бугарската академија на науките и уметностите. Прес конференцијата ќе

СООПШТЕНИЕ ЗА АЛБАНСКИОТ ЕКСТРЕМИЗАМ НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ВО ВЛАДАТА НА СДСМ-01

СООПШТЕНИЕ ЗА АЛБАНСКИОТ ЕКСТРЕМИЗАМ НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ВО ВЛАДАТА НА СДСМ

По повод бессрамната и провокаторска изјава на вице премиерот Бујар Османи, дека доколку биде поништен законот за употреба на Албанскиот јазик, во Република Македонија ќе се наруши до сега постигнатиот баланс од Охридскиот рамковен договор и земјата ќе се доведе во состојба како пред конфликтот

Сооштение до јавноста по повод дивеењето и нецивилизираното однесување на навивачката група „Шверцери“ во МНТ

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА ПОВОД: – Дивеењето и нецивилизираното однесување на навивачката група „Шверцери„ во Македонскиот народен театар ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА најостро го осудува непримерното, нецивилизирано, вандалско однесување на навивачката група „Шверцери„ не ги прифаќа обидите на Зоран Заев целиот настан да се релативизира,

Обраќање на Љупчо Ристовски пред македонската заедница во Canterbury Bankstown

Вечерва имав поздравно обраќање на собир на македонската заедница во Canterbury Bankstown, пред околу 350 Македонци…одличен прием и интеракција. Македонските иселеници ја препознаваат искреноста и посветеноста на ИНТЕГРА, надежта ја враќаме на голема врата, довербата на нацијата во нашата нова политичка визија и во мојата

Делегација на ИНТЕГРА во Парламентот на Нов Јужен Велс

Делегација на ИНТЕГРА во Парламентот на Нов Јужен Велс, најбогатата држава во Австралија која создава околу 700 милијарди БДП (бруто домашен производ) или половина од Австралискиот БДП од цирка 1,5 трилиони долари. Делегацијата на ИНТЕГРА присуствуваше на сесија за пратенички прашања на Парламентот, при што