Category Archives: Македонија

Д-р Љупчо Ристовски во Швајцарија помеѓу нашите македонски иселеници

ИНТЕГРА и претседателот д-р Љупчо Ристовски во Швајцарија помеѓу нашите македонски иселеници… Прекрасна атмосфера, одличен оддек, взаемна доверба и силна посветеност за македонската кауза, за безвремената македонска идеја…предавање за актуелниот политички момент во Македонија, за геостратегиите и геополитиките во регионот…промоција на програмската платформа и новата

Средба со граѓани во Муртино

Вечерва во струмичко Муртино…средба со граѓани, маките на вредниот и трудољубив наш народ македонски немаат крај. Таква жед за барем малку подобро утре не е видена оддамна, но и пркос за своето…за нашето…за македонското. Надежта се враќа…на голема врата. Главата горе, мој народе! Заедно ќе

Отворање на канцеларија на Интегра – Општински комитет Кавадарци

Отворена канцеларија на ИНТЕГРА во Кавадарци…Општински комитет Кавадарци… Одржана е работна средба на кор тимовите од сите комитети од ИЕ 4 – Кавадарци, Росоман, Неготино и Демир капија, Струмица, Радовиш, Гевгелија и Валандово, Прилеп… Организациски напредуваме силно…со Божја помош и посветена работа на лидерските тимови…

Честитка по повод Денот на македонската револуционерна борба

Честитка по повод Денот на македонската револуционерна борба

На 23 Октомври 1893 година, во Солун се роди нова сила, МАКЕДОНСКИ РЕВОЛУЦИОНЕРЕН КОМИТЕТ како континуитет на идеите, отпорите, самосвеста и непокорот. Тоа се темелите и вековната желба , за остварување на сонот и идеалите за Македонска држава . Како продолжување на заветот на многу