Category Archives: Соопштение

ЈАВЕН ПОВИК ДО НАЦИЈАТА

ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА упатува јавен повик до секој добронамерен, искрен и чесен Македонец, за да се приклучи во процесите кои ги иницира и води лидерскиот тим со новата политичка визија за новата македонска ренесанса на прагот на третата декада на 21. век. Партијата

ПОКАНА ЗА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 14.12.2019

ПОКАНА ЗА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА: „ТАНГОТО СО ЃАВОЛОТ НА ВЛАДАТА НА ЗАЕВ СО БУГАРСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ“ ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА, свикува прес конференција на тема Тангото со ѓаволот на Владата на Заев со Бугарската академија на науките и уметностите. Прес конференцијата ќе

СООПШТЕНИЕ ЗА АЛБАНСКИОТ ЕКСТРЕМИЗАМ НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ВО ВЛАДАТА НА СДСМ-01

СООПШТЕНИЕ ЗА АЛБАНСКИОТ ЕКСТРЕМИЗАМ НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ВО ВЛАДАТА НА СДСМ

По повод бессрамната и провокаторска изјава на вице премиерот Бујар Османи, дека доколку биде поништен законот за употреба на Албанскиот јазик, во Република Македонија ќе се наруши до сега постигнатиот баланс од Охридскиот рамковен договор и земјата ќе се доведе во состојба како пред конфликтот

Сооштение до јавноста по повод дивеењето и нецивилизираното однесување на навивачката група „Шверцери“ во МНТ

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА ПОВОД: – Дивеењето и нецивилизираното однесување на навивачката група „Шверцери„ во Македонскиот народен театар ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА најостро го осудува непримерното, нецивилизирано, вандалско однесување на навивачката група „Шверцери„ не ги прифаќа обидите на Зоран Заев целиот настан да се релативизира,

Делегација на ИНТЕГРА во Парламентот на Нов Јужен Велс

Делегација на ИНТЕГРА во Парламентот на Нов Јужен Велс, најбогатата држава во Австралија која создава околу 700 милијарди БДП (бруто домашен производ) или половина од Австралискиот БДП од цирка 1,5 трилиони долари. Делегацијата на ИНТЕГРА присуствуваше на сесија за пратенички прашања на Парламентот, при што

Македонскиот национален стратегиски совет на ИНТЕГРА за Америка со протестно видео

Македонскиот национален стратегиски совет на ИНТЕГРА за Америка со протестно видео, по повод навредливото обраќање од страна на американскиот претставник на УСАИД… Јасно и гласно бараме од Америка и американската амбасада во Македонија, ословување на Македонецот и македонскиот народ со вистинските термини…Македонци и македонски народ…Нуе

ЗАХЕЈ – Проект на ИНТЕГРА за враќање на милијардите криминално изнесени пари од татковината Македонија

Проект на ИНТЕГРА за враќање на милијардите криминално изнесени пари од татковината Македонија низ разни финансиски рај дестинации… Иновативен, библиски заснован и изводлив пред се…

Д-р Љупчо Ристовски во Швајцарија помеѓу нашите македонски иселеници

ИНТЕГРА и претседателот д-р Љупчо Ристовски во Швајцарија помеѓу нашите македонски иселеници… Прекрасна атмосфера, одличен оддек, взаемна доверба и силна посветеност за македонската кауза, за безвремената македонска идеја…предавање за актуелниот политички момент во Македонија, за геостратегиите и геополитиките во регионот…промоција на програмската платформа и новата

Средба со граѓани во Муртино

Вечерва во струмичко Муртино…средба со граѓани, маките на вредниот и трудољубив наш народ македонски немаат крај. Таква жед за барем малку подобро утре не е видена оддамна, но и пркос за своето…за нашето…за македонското. Надежта се враќа…на голема врата. Главата горе, мој народе! Заедно ќе

Отворање на канцеларија на Интегра – Општински комитет Кавадарци

Отворена канцеларија на ИНТЕГРА во Кавадарци…Општински комитет Кавадарци… Одржана е работна средба на кор тимовите од сите комитети од ИЕ 4 – Кавадарци, Росоман, Неготино и Демир капија, Струмица, Радовиш, Гевгелија и Валандово, Прилеп… Организациски напредуваме силно…со Божја помош и посветена работа на лидерските тимови…