Category Archives: Uncategorized

Обраќање на Љупчо Ристовски пред македонската заедница во Canterbury Bankstown

Вечерва имав поздравно обраќање на собир на македонската заедница во Canterbury Bankstown, пред околу 350 Македонци…одличен прием и интеракција. Македонските иселеници ја препознаваат искреноста и посветеноста на ИНТЕГРА, надежта ја враќаме на голема врата, довербата на нацијата во нашата нова политичка визија и во мојата

Делегација на ИНТЕГРА во Парламентот на Нов Јужен Велс

Делегација на ИНТЕГРА во Парламентот на Нов Јужен Велс, најбогатата држава во Австралија која создава околу 700 милијарди БДП (бруто домашен производ) или половина од Австралискиот БДП од цирка 1,5 трилиони долари. Делегацијата на ИНТЕГРА присуствуваше на сесија за пратенички прашања на Парламентот, при што

Македонскиот национален стратегиски совет на ИНТЕГРА за Америка со протестно видео

Македонскиот национален стратегиски совет на ИНТЕГРА за Америка со протестно видео, по повод навредливото обраќање од страна на американскиот претставник на УСАИД… Јасно и гласно бараме од Америка и американската амбасада во Македонија, ословување на Македонецот и македонскиот народ со вистинските термини…Македонци и македонски народ…Нуе

ЗАХЕЈ – Проект на ИНТЕГРА за враќање на милијардите криминално изнесени пари од татковината Македонија

Проект на ИНТЕГРА за враќање на милијардите криминално изнесени пари од татковината Македонија низ разни финансиски рај дестинации… Иновативен, библиски заснован и изводлив пред се…

Д-р Љупчо Ристовски во Швајцарија помеѓу нашите македонски иселеници

ИНТЕГРА и претседателот д-р Љупчо Ристовски во Швајцарија помеѓу нашите македонски иселеници… Прекрасна атмосфера, одличен оддек, взаемна доверба и силна посветеност за македонската кауза, за безвремената македонска идеја…предавање за актуелниот политички момент во Македонија, за геостратегиите и геополитиките во регионот…промоција на програмската платформа и новата

Средба со граѓани во Муртино

Вечерва во струмичко Муртино…средба со граѓани, маките на вредниот и трудољубив наш народ македонски немаат крај. Таква жед за барем малку подобро утре не е видена оддамна, но и пркос за своето…за нашето…за македонското. Надежта се враќа…на голема врата. Главата горе, мој народе! Заедно ќе

Отворање на канцеларија на Интегра – Општински комитет Кавадарци

Отворена канцеларија на ИНТЕГРА во Кавадарци…Општински комитет Кавадарци… Одржана е работна средба на кор тимовите од сите комитети од ИЕ 4 – Кавадарци, Росоман, Неготино и Демир капија, Струмица, Радовиш, Гевгелија и Валандово, Прилеп… Организациски напредуваме силно…со Божја помош и посветена работа на лидерските тимови…

Делегација на ИНТЕГРА е во двонеделна турнеја низ Америка

Работно во САД…претставување на програмските цели на ИНТЕГРА пред нашите партнери и пријатели во Америка и градење на моќна мрежа на поддржувачи од дијаспората и јавниот и политичкиот живот во САД.  

Интерактивна трибина во Cedar Grove, New Jersey, USA

Плодна интерактивна трибина со првенците на македонската идеја во Cedar Grove, New Jersey, USA… Предавање за геостратегиските реал политики во регионот и Македонија, отворена интеракција со размисли, прашања и споделување на актуелни информации за актуелниот момент на македонската политичка сцена. Македонците иселеници се со таква

ИНТЕГРА зема активно учество на Изборниот конгрес на македонската политичка партија во Република Албанија

ИНТЕГРА – Македонска конзервативна партија зема активно учество на Изборниот конгрес на македонската политичка партија во Република Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција, кој се одржа на 07.9.2019 година во Тирана, Албанија. На конгресот во име на ИНТЕГРА се обрати академик д-р Стојан Велкоски кој