Category Archives: Uncategorized

Делегација на ИНТЕГРА е во двонеделна турнеја низ Америка

Работно во САД…претставување на програмските цели на ИНТЕГРА пред нашите партнери и пријатели во Америка и градење на моќна мрежа на поддржувачи од дијаспората и јавниот и политичкиот живот во САД.  

Интерактивна трибина во Cedar Grove, New Jersey, USA

Плодна интерактивна трибина со првенците на македонската идеја во Cedar Grove, New Jersey, USA… Предавање за геостратегиските реал политики во регионот и Македонија, отворена интеракција со размисли, прашања и споделување на актуелни информации за актуелниот момент на македонската политичка сцена. Македонците иселеници се со таква

ИНТЕГРА зема активно учество на Изборниот конгрес на македонската политичка партија во Република Албанија

ИНТЕГРА – Македонска конзервативна партија зема активно учество на Изборниот конгрес на македонската политичка партија во Република Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција, кој се одржа на 07.9.2019 година во Тирана, Албанија. На конгресот во име на ИНТЕГРА се обрати академик д-р Стојан Велкоски кој

Координација, семинари, обуки – Ocean city, Mariland USA

Координација, семинари, обуки и размена на визии со врвни професори и инфлуенсери од американското општество…од областа на економија, финансии, лидерство и инфлуенс стратегии, политика, геостратегии, геополитика … Ocean city, Mariland USA. Пријатели на ИНТЕГРА, на Македонија и на македонскиот народ…prof. Dustin Chambers, prof. Silvana Chambers,

Средба со Wade Channell – Senior Economic Growth Adviser at USAID Headquater in Washington DC

После напорен ден исполнет со работни средби и службени разговори, интервјуа и координација, дружење со голем пријател на Македонија и Македонскиот народ, Wade Channell – Senior Economic Growth Adviser at USAID Headquater in Washington DC.

Продолжуваме силно и посветено…

Продолжуваме силно и посветено… The 12 economic tenets of INTEGRA will boost the Macedonian economy like never before…the 12 worldknown finance, economy and business appostles are the promissing and the strongest team of INTEGRA… James Broughel George Mason University, USA expert, senior research fellow…is accompaning

Интензивни средби во Конгресот на САД

Интензивни средби во Конгресот на САД…протоколарни со конгресменот Paul Mitchell (R- MI10) и работни средби со Judd Derek military legislative assistant, Mimi Bair legislative assistant – congressman Steve Stivers (R-OH), Piero A. Tozzi senior foreigh policy advisor – congresman Christopher H. Smith (NJ-04). Сите ја

СКАНДАЛОЗЕН ЗАКОН ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

СКАНДАЛОЗЕН ЗАКОН ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

ЛИДИЈА РИСТОВСКА: Државата ги уценува и ги ограбува приватните доктори-специјалисти, кои решиле да останат во Македонија и да работат во мрежа 72000 – 45500 = 26500 Оваа математика е СКАНДАЛОЗНА. Ја започна режимот на Груевски, ја преземаа и продолжија новите режимски незнајковци од СДСМ и

Делегација од ИНТЕГРА во албанскиот парламент

Со Македонецот пратеник во Албанскиот парламент Васил Стерјовски …искрен, упорен и доследен борец за македонската кауза. Официјална средба на делегација од ИНТЕГРА во албанскиот парламент и отворени разговори за премрежјата и перспективите на македонската идеја, насекаде каде што имаме Македонци по крв, по род и

Работна средба со претставници на мисијата на OSCE (ОБСЕ) во Македонија

Тимот на ИНТЕГРА, на 15ти Јули оствари работна средба со претставници на мисијата на OSCE (ОБСЕ) во Македонија. На средбата беа презентирани програмската визија и платформа на партијата и беа разменети мислења за актуелната политичка состојба во Македонија, вклучително и особено за медиумските слободи и