Category Archives: Вести

ЗАКЛЕТВА

Сите носители на кандидатски листи на ИНТЕГРА за пратеници на изборите 2020, положија Заклетва пред Бог, со положена рака на Библијата…   Дел од атмосферата при полагање на Заклетвата пред Бога на носителите на листи и членови на Претседателството и лидерските тимови

СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД СКАНДАЛОЗНАТА ПОСТАПКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ НА ЗАКОН ЗА ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО

  По повод скандалозниот начин на создавање двотретинско мнозинство за изгласување на Законот за Јавно обвинителство, ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА предупредува дека носењето на еден така значаен закон, на брзина, без усогласени решенија пред се со стручната јавност, говори за сериозно замешателство на политиката

Соопштение по повод Изјавите на американската амбасадорка во Македонија околу Преспанскиот договор

  ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА, со особено внимание ја следеше изјавата на Н. Е. Амбасадорката на САД во Република Македонија Кејт Мери Брнс, особено оној дел што се однесува на Преспанскиот договор. Кејт Мери Брнс е амбасадор на нашиот стратешки партнер САД, доаѓа од

ЈАВЕН ПОВИК ДО НАЦИЈАТА

ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА упатува јавен повик до секој добронамерен, искрен и чесен Македонец, за да се приклучи во процесите кои ги иницира и води лидерскиот тим со новата политичка визија за новата македонска ренесанса на прагот на третата декада на 21. век. Партијата

СООПШТЕНИЕ ЗА АЛБАНСКИОТ ЕКСТРЕМИЗАМ НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ВО ВЛАДАТА НА СДСМ-01

СООПШТЕНИЕ ЗА АЛБАНСКИОТ ЕКСТРЕМИЗАМ НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ВО ВЛАДАТА НА СДСМ

По повод бессрамната и провокаторска изјава на вице премиерот Бујар Османи, дека доколку биде поништен законот за употреба на Албанскиот јазик, во Република Македонија ќе се наруши до сега постигнатиот баланс од Охридскиот рамковен договор и земјата ќе се доведе во состојба како пред конфликтот

Делегација на ИНТЕГРА во Парламентот на Нов Јужен Велс

Делегација на ИНТЕГРА во Парламентот на Нов Јужен Велс, најбогатата држава во Австралија која создава околу 700 милијарди БДП (бруто домашен производ) или половина од Австралискиот БДП од цирка 1,5 трилиони долари. Делегацијата на ИНТЕГРА присуствуваше на сесија за пратенички прашања на Парламентот, при што

integra sostanok

Интерна обука за Дигитален Маркетинг

На 3.11.2019 год во организација на Интегра – Институт за вредноснa и доблеснa политикa беше одржано предавање од страна на Игор Матески на тема ,,Од идеја до мерливи резултати,,. Предавањето опфати теми од областа на дигиталниот меркетинг, структурирање на пораки, изработка на програмски рамки на