fbpx

Follow us:

Latest videos from our Facebook page

Cover for ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија
22,862
ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија

ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија

Политичка партија ИНТЕГРА се залага за економски силно население, мала администрација и здрави, традиционални вредности.

ANTHEM - MAJKO MAKEDONIJO

ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА

Why Integra?

INTEGRA promotes, and with all available constitutional and legal mechanisms, guarantees the national sovereignty, integrity and independence of Macedonia, as well as the unitary character of the state. The statehood of the Macedonian nation must not be called into question by any political decision, law or constitutional amendment.

Integra Logo

The coat of arms is a designer stylized replica of the Paeonian coin *. The Eightfold Sun is a stylized representation of Ezekiel 10: 9-14 (The Bible, Old Testament), describing the cherubim with the four wheels and one in the midst of all four. One of the faces of the cherubim is a lion. The lion and the sun are traditional Macedonian symbols.

General Provisions

One of the biggest challenges of modern political reality is to build a consistent political platform, which will be consistent in ideological context, have enough potential to meet the challenges of the current political moment and at the same time be visionary in terms of opening prospects for prosperity. nation and state.

No success is complete or sustainable in the long run unless it is based on value, virtue and integrity. Only value-based societies have the inner potential for progress and prosperity.

Safety system

The main goal of any government is the security and safety of its citizens. The strategic priority will be to build strong defense and security forces that will guarantee national security and internal security.

INTEGRA aims to create a security system that will be functional, efficient, effective, professional, focused on the needs and interests of the citizens of the Republic of Macedonia, and at the same time free and independent of the constraints of the ruling parties.

vote

Find out more from our latest Facebook posts

Cover for ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија
22,861
ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија

ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија

Политичка партија ИНТЕГРА се залага за економски силно население, мала администрација и здрави, традиционални вредности.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Длабоко жалиме за жртвите во трагичната сообраќајна несреќа во Бугарија.

Изразуваме искрено сочувство до фамилиите и блиските на загинатите.

Нека Бог дава утеха во страдањето поради загубените животи.
... See MoreSee Less

Длабоко жалиме за жртвите во трагичната сообраќајна несреќа во Бугарија. 

Изразуваме искрено сочувство до фамилиите и блиските на загинатите. 

Нека Бог дава утеха во страдањето поради загубените животи.

Единствениот исправен, доследен и конзистентен став за вакцинацијата.

Животот е наш, еден и единствен, неповторлив и затоа бесценет. Никој нема право да ни врши тортура со уцени, закани и било какви форми на притисок.

Носете одлуки, стаменити, достоинствени и храбри. Приклучете се на нашава битка, заедно ќе успееме во целта.

Бидете благословени!
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Sandra Ilikj

🔝ИНТЕГРА - МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА најостро се спротивставува на новите предлог анти-ковид мерки, донесени од Комисијата за заразни болести, и бараме Владата да не ги усвои.

✅Вакцинирањето мора да е слободен и личен избор, а не да се наметнува со мерки на принуда. Мандаторно вакцинирање на вработените од јавниот сектор, за здравствените работници, но и генерално за сите, е неуставно и противзаконско т.е. спротивно на чл. 9,10,11 и 27 од Уставот, спротивно на членовите 6,7,14 и 25 од Законот за заштита на правата на пациентите и спротивно на членовите 8,9 и 12 од Законот за спречување и заштита од дискриминација.

✅Уставот гарантира слобода и право на работа, а со овој став на комисијата, всушност , се ограничува тоа право и воедно се задира во основните човекови права, човековата слобода и дејствување.

✅Резолуција 2361 на Советот на Европа:

точка 7.3.1.
Граѓаните да бидат информирани дека вакцинацијата против ковид 19 не е задолжителна и дека никој не смее да биде под политички, социјален или друг вид на притисок за да се вакцинира, ако тоа не сака да го направи.

точка 7.3.2
Никој нема да биде дискриминиран, затоа што не се вакцинирал, било поради здравствени ризици или затоа што не сака да се вакцинира!

✅ИНТЕГРА-МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА стои цврсто на ставот дека:
1. НЕЧОВЕЧНО се нарушува достоинството на секоја индивидуа, која одлучила да не се вакцинира,
2. Предложените мерки се немедицински, брутални и претставуваат атак врз слободата
на поединецот,
3. Трансмитери на вирусот се сите: и вакцинираните и невакцинираните, подеднакво, со
што задолжително мора да се елиминира анатемата и криминализацијата, која се фрла кон
невакцинираните граѓани,
4. Непознатиот состав на вакцините и масовните сериозни нуспојави, со сериозни последици по
здравјето и животот на пациентите, со право ги одвраќа невакцинираните да го прифатат тој чин.

✅ИНТЕГРА-МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА е политичка партија, која во својата политичка платформа има зацртано ИНДИВИДУАЛНО ПРАВО НА ИЗБОР, кога се во
прашање вакцините и таквиот став ќе го застапува перманентно и конзистентно, во интерес на нашиот народ.

✅Дојдено е време за радикализација на политичкото дејствување, во насока кон одбрана на основните, фундаментални слободи и човекови права.
... See MoreSee Less

🔝ИНТЕГРА - МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА најостро се спротивставува на новите предлог анти-ковид мерки, донесени од Комисијата за заразни болести, и бараме Владата да не ги усвои.

✅Вакцинирањето мора да е слободен и личен избор, а не да се наметнува со мерки на принуда. Мандаторно вакцинирање на вработените од јавниот сектор, за здравствените работници, но и генерално за сите, е неуставно и противзаконско т.е. спротивно на чл. 9,10,11 и 27 од Уставот, спротивно на членовите 6,7,14 и 25 од Законот за заштита на правата на пациентите и спротивно на членовите 8,9 и 12 од Законот за спречување и заштита од дискриминација.

✅Уставот гарантира слобода и право на работа, а со овој став на комисијата, всушност , се ограничува тоа право и воедно се задира во основните човекови права, човековата слобода и дејствување.

✅Резолуција 2361 на Советот на Европа:

точка 7.3.1.
Граѓаните да бидат информирани дека вакцинацијата против ковид 19 не е задолжителна и дека никој не смее да биде под политички, социјален или друг вид на притисок за да се вакцинира, ако тоа не сака да го направи.

точка 7.3.2
Никој нема да биде дискриминиран, затоа што не се вакцинирал, било поради здравствени ризици или затоа што не сака да се вакцинира!

✅ИНТЕГРА-МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА стои цврсто на ставот дека: 
1. НЕЧОВЕЧНО се нарушува достоинството на секоја индивидуа, која одлучила да не се вакцинира,
2. Предложените мерки се немедицински, брутални и претставуваат атак врз слободата 
на поединецот, 
3. Трансмитери на вирусот се сите: и вакцинираните и невакцинираните, подеднакво, со 
што задолжително мора да се елиминира анатемата и криминализацијата, која се фрла кон 
невакцинираните граѓани, 
4. Непознатиот состав на вакцините и масовните сериозни нуспојави, со сериозни последици по 
здравјето и животот на пациентите, со право ги одвраќа невакцинираните да го прифатат тој чин.
 
✅ИНТЕГРА-МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА е политичка партија, која во својата политичка платформа има зацртано ИНДИВИДУАЛНО ПРАВО НА ИЗБОР, кога се во 
прашање вакцините и таквиот став ќе го застапува перманентно и конзистентно, во интерес на нашиот народ. 

✅Дојдено е време за радикализација на политичкото дејствување, во насока кон одбрана на основните, фундаментални слободи и човекови права.

Comment on Facebook

Со донесувањето на Анти-кризни мерки за Ковидот се прави тотална Репресија на населението. Нема да се повторувам ама ќе кажам односот и репресијата е како кон Мравки или стада овци. Тоа дефинитивно го убива човекот кој е ставен во една тешка и неизлезна ситуација. Тоа не смее да се прави. Најголемите виновници наместо да одговараат за толку погрешна политика на здравството тие уште носат утепувачки одлуки и угнетување на слободата на Човекот. Заплеткано до крај. А Срам да се нема ни грам. Ги читаат ли Законите во кој се правата на човековата слобода . Дно. На Дното.

Браво

Народот на Македонија не е глупав и знае што му се прави. Но тој народ е природно интелигентен и мирољубив што погрешно е разбран дека се плаши. Но не е така. Пазете што правите го навредувате интелектот и таму каде највише боли. Затоа молчи. Но до кога? Ќе видиме. За се има почеток и крај. Сведоци сме сите на тешки драни и семејни несреќи. Не правете го тоа да биде потешко зошто Вам Ви оди толку добро и Богато. Земјата се врти.

Bravo

Bravo!

Taka e Integra bravo..

Со ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија СТОП за овој режим ⛔️ кој го уништува правото на народот!

BRAVO

Bravo!

BRAVO INTEGRA, NIE SME SO TEBE !

VOSTANIE SEGA I VEDNAS

Eve Vi Sansa Integra, digajte narod na protesti

Браво

До кога ќе го трпиме ова насилие од власта ?

Свесно или не свесно, намерно или не намерно, овие репресивни мерки ќе донесат само повеќе страдање и нервози. Радикализацијата, во случај да престане да важи правото, треба да биде изразена со тотална граѓанска непослушност. Доколку правниот систем биде суспендиран за граѓаните тогаш треба да се врати со реципроцитет.

Mnogu narod se "sprotivstavuva", ama nikoj nisto ne prevzema. Zosto namesto da muabetite po portalive ne podnesete tuzba protiv Filipce za " Ne ustavni" odluki. Valjda imate vo clenstvoto i nekoj advokat so "kohones". Narodot veke ne se pridobiva so prazni muabeti

View more comments

Македонија одново влегува во сериозно критична фаза од својот развој.

Фатаморганата одново ја запоседнува политичката сцена. Тоа кое е бело - станува црно и обратно, црното - станува бело.

Македонскиот народ одново пропушта крупен историски момент, судбина која не' следи уште од Второто заседание на АВНОЈ во Јајце, да не одам децении наназад пред тој настан.

Скоро 52% од Македонците, несвесни за последиците, ја оставија татковината Македонија и понатаму да се препелка во канџите на црно-белиот ѕвер, останувајќи дома на денот на гласањето за овие локални избори 2021. Со тоа тие, скоро 52%, ја определија судбината на нацијата и државата. Горка и болна судбина.

Поделени до крајности, подјадени одвнатре, со раскрвавено македонско национално ткиво, послаби од кога и да е, задолжени до гуша, со празен буџет и огромен државен долг, со пандемија на сцена, пред сериозна енергетска криза, политички нестабилни, со слаб, послаб не може да биде кадровски потенцијал на црно-белите, високо криминогени и корумпирани, со безидејност и патолошка немоќ да се покрене системот и да се отворат нови процеси за повисока перспектива на секоја индивидуа, Македонија влегува во нова, фатална неизвесност, креирана од перверзни сценарија.

Резултатите од пописот, претстојниот договор со Бугарија и здруженото 'танго со ѓаволот' имаат претензија да го зададат финалниот удар врз 'македонското' во татковината Македонија. После тој удар, опасноста е дека никогаш повеќе нема да биде исто. Македонскиот народ е притеснет да го изгуби приматот и државотворната позиција во својата татковина.

Дотука беше - самостојна и независна Македонија како татковина на Македонскиот народ е во егзит фаза на постоење. Во најава веќе го снемува клучниот столб на државноста - 'Македонскиот народ' и тоа во режија на наводно 'најмакедонската партија ДРПНЕ', со новата безобразна кованица 'народот на Македонија' (нема за нив веќе Македонски народ).
Ако за СДС беше 'нашата земја...општество за сите', за другиве станува 'народот на Македонија...Македонија за сите луѓе'.

Овие процеси се класичен вовед и најава за новото велепредавство.

Што може да се стори во оваа доцна фаза, кога сме веќе длабоко во живата кал🤔?

Македонскиот народ е борбен народ, можеби споро и тешко носи клучни одлуки, но не останува без одговор во клучни историски периоди.

Периодов пред нас ќе се отворат и други нови процеси, ќе се случува 'зреење' на новите плодови и ќе наближува сезоната на жетва на доброто, на надежта.

Политичките турбуленции ќе ги сринат сите оние кои граделе политика и воделе држава на песочни основи, а ќе се одржат само оние кои граделе на карпа, на цврсти основи, на вредност, доблест, интегритет, вистина и Божја правда за својот Македонски народ и татковина.

Периодот пред нас е време за отрезнување, време за просветлување, време за носење на храбри одлуки, време за промени. Јас добро знам дека во човековата природа е да не се верува само на збор, туку и да се 'опипа', да се види со свои очи и да се допре со свои раце. Затоа е можеби потребно и повеќе време и многу дела, потребно е доследност во ставовите, конзистентност во политичкиот пристап и стаменит став за своето во своја татковина.

Но, секоја криза раѓа и шанси. Шансата за пресврт е на повидок, и одлуката лежи во мнозинството од нацијата, во тие 52%. Прашање на време и прилики е кога ќе дојде до просветление и одлука за промени. Храброста не' недостасува, процесот на носење на вистински одлуки во вистинско време зрее и сезоната на плодна жетва е на повидок.

Времето на Гордиевиот јазол изминува, тој станува изветвен, но и полесен за пресекување. 52% се повеќе од 48%. Силата е во Македонскиот народ.

Наша света должност и задача во периодот пред нас е да ја ослободиме таа огромна, акумулирана творечка енергија за промена, наша света обврска е да се сплотиме на основите на новата политичка визија која конзистентно го пробива својот пат трета година на политичката сцена, за да го ослободиме набојот на надежта за промени, за да го пресечеме Гордиевиот јазол на 30 години пораз до пораз, на таа ужасна црно-бела режија на злото врз своето, врз македонското во татковината Македонија.

ИНТЕГРА останува на браникот на македонското, ИНТЕГРА ги реформира стратегиите и политиките за високо поставените генерални цели и задачи, ги освежува и подмладува лидерските тимови и се ре-фокусира на враќање и востоличување на надежта за промени и за подобро утре, за зачувување и просперитет на своето, на македонското во Македонија.

Ве очекуваме да станеме партнери во тие нови историски придвижувања.

Носете храбри одлуки, покажете храброст за промени!
... See MoreSee Less

На локалните избори 2021, Македонија и македонскиот народ одново беа ставени во бездушното менгеме на црно-белото сивило. Во нивната политичка орбита оставија лимитиран простор само за од нив проектираните сателити партии.

Да измените Изборен законик на два дена пред кампања и да го зајакнете сопствениот црно-бел
монопол во медиумскиот и финансискиот простор на 97% е бездушно газење на демократските принципи и вредности во Македонија. Сторија злосторство против демократијата со несогледливи последици.

Бранот на про-опозициско и антивладино расположение е новата фатаморгана која има за цел да ги внесе во win-win позиција црно-белите, со се' нивните сателити, со крајна цел да се финишираат следниве процеси:

1. Прифаќање на пописните резултати со значајна бројка на бугарски народ во Македонија, вештачки билдан со алгоритамот во бугарскиот софтвер.

2. Потпишување на Дојрански договор со клаузули:

- македонски јазик постои (не е кодифициран, туку измислен) од 1944 год, со т.н. 'waivering model' при што низ историјата лавирал час кон западниот бугарски дијалект, со кој е наводно сроден и од кој потекнува, час кон другите јазични влијанија од регионот

- влез на бугари во Преамбулата на Уставот и бришење на 'македонски народ' од неа, како и укинување на чл. 36, каде што стои дека 'Македонија е круна на вековната борба на Македонскиот народ за слобода, самобитност и своја држава'

- условено ветување за добивање на датум за почеток на преговори за членство во ЕУ, во некоја од наредните години, со оптимистичко сценарио до 2035 евентуално да станеме членка (извори од Брисел).

Голема е веројатноста на ова да претходи буџетски притисок врз пензионерите и администрацијата, за да се создаде јавен притисок и да се појават со големи пари 'спасителите', само доколку го потпишеме Дојранскиот договор.

Вакво сценарио, сами од СДС не можат да го изведат, а на странскиот фактор им треба потпорен партнер (по моделот од Преспанскиот), од десниот блок на македонски партии, за да се доигра 'тангото со ѓаволот', партнер на кој патем, не му е далечна ванчо-михајловистичката идеологија.

Заклучок:

ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија укажува и ги повикува своите членови, приврзаници и симпатизери да промислат длабоко и сериозно за одлуката како да се постават при гласањето во недела. Секако постои опција и да се воздржани во ситуација на немање на избор, постои и можност за пречкртување на гласачкото ливче во знак на револт против црно-белата состојба.

Правото на глас е лично право, а наше е да понудиме валидна аргументација про и контра, да укажеме на последиците, но и на опциите и можностите кои се на располагање на изборите во недела. Одлуката и одговорноста е на секој лично.

ИНТЕГРА е опозициска партија и нема ништо заедничко со власта. Но, во услови кога останатиот дел од опозицијата е влезен во кругот на злото кој ќе следи, немаме ништо заедничко ниту со нив.

Избор помеѓу две зла, не е воопшто избор.
ИНТЕГРА ќе продолжи на својот НЕЗАВИСЕН ПАТ, ќе покажеме и докажеме дека само со вредност, доблест, интегритет, вистина и Божја правда, успешно може да се води политика и држава. Никако со лага, измама, криминал, корупција, насилие, ароганција и умисленост - карактеристики на црно-белиот сив политички спектрум.

ХРАБРОСТ ЗА ПРОМЕНИ е приказната која ИНТЕГРА допрва ќе ја раскажува, уште посиловито, уште помоќно од било кога досега.
... See MoreSee Less

Почитувани Тетовчани,

Пред вториот круг на локалните избори за градоначалник на Тетово, ве повикуваме на масовна излезност во недела. Целта е да покажеме дека не' има и дека не сме малку, да докажеме дека македонскиот дух е жив во Тетово, дека сме заедно, сплотени и единствени во намерите да се бориме за Тетово и за значајно место на нас Македонците во него. Каква ќе биде нашата перспектива утре, зависи од сите нас, денес.

Масовната излезност во недела ќе стави печат на македонското во Тетово, ќе означи почеток на промени какви што сме немале со децении. Потребни се промени на секое ниво, потребно е да востоличиме нов однос на градските власти кон нас Македонците, да отвориме повисока перспектива за секој од нас, за нашите семејства и за идните поколенија, но и на соживотот во Тетово да дадеме ново, поинакво значење.

Храброст за промени ни треба на сите, затоа охрабрете се, излезете масовно во недела и бидете промената која сакате да ја видите во својот град, во наше Тетово.

Снежана Жана Стојановска
и
Претседателство на ИНТЕГРА - Македонска ко
... See MoreSee Less

Почитувани Тетовчани, 

Пред вториот круг на локалните избори за градоначалник на Тетово, ве повикуваме на масовна излезност во недела. Целта е да покажеме дека не има и дека не сме малку, да докажеме дека македонскиот дух е жив во Тетово, дека сме заедно, сплотени и единствени во намерите да се бориме за Тетово и за значајно место на нас Македонците во него. Каква ќе биде нашата перспектива утре, зависи од сите нас, денес.

Масовната излезност во недела ќе стави печат на македонското во Тетово, ќе означи почеток на промени какви што сме немале со децении. Потребни се промени на секое ниво, потребно е да востоличиме нов однос на градските власти кон нас Македонците, да отвориме повисока перспектива за секој од нас, за нашите семејства и за идните поколенија, но и на соживотот во Тетово да дадеме ново, поинакво значење.

Храброст за промени ни треба на сите, затоа охрабрете се, излезете масовно во недела и бидете промената која сакате да ја видите во својот град, во наше Тетово.

Снежана Жана Стојановска 
и
Претседателство на ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија

Comment on Facebook

Прочитав, и не разбрав, каде да излезат на пазар, корзо, и за кого да гласаат, за Дуи или Беса.

Da ne ima ama ko da ne nema vo sluzba na kojznae civi interesi kako i da e zastanuvanje nema toj sto e prodadena dusa toa i kje ostane a nie drugite hrabro so srce i dusa napred

Na prav pat sme.

So Gospod napred cekor po cekor poleka no sigurno do celta.

Во право време 🇲🇰🇲🇰🇲🇰💞

Pozdrav Zana ocekuvam da pobedish samo NAPRED HRABRO

SO SREKA SKOLSKA

Kasami e za promeni...

So gospod napted za promeni

Победа за се' што е Македонско во Тетово со Божји благослов...

Bravo za Zane za pobeda

respekt zotni kasami ishala fitofsh ubovsh kruetari kumunas tetov

Редно е после 8 години да направиме ПРОМЕНИ ... ЗА ТЕТОВО..

Za kogo qe gllasate sa tito

View more comments

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ајде Македонци патриоти да ве видам дали сте вистински Македонци. Време е да се подаде рака на Тетовчани. Одважете се веке еднаш од вашата припадност. Време е за македонското а не партијското. Браво претседателе и целата екипа.

Vreme da se razdudi narodot

Иднината на Македонија со ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија

Браво Жане

Поздрав до преседателот Љупчо Ристовски

Поздрав до сите вас, што се борите за Мојата убава Македонија.

Борба и само борба не откажувајте се

Браво Жана,храброст за промени

Memorandumot e vistinskata perspektiva za makedonskoto naselenie

Поздрав Љупчо Ристовски

Sigurno i napred da si ja zavrsi e rabotata.

Благодариме🥰🥰🥰🥰

🥰 👩‍👩‍👧‍👦👩‍👩‍👧‍👦👨‍👨‍👧‍👧. За Успешна работа очекуваат сите.

Со успех.. Вие сте сериозни и доблесни луѓе на кои им Веруваме. Така продолжете. Ни треба заедништво и мир во Гласањето. Бидете благословени. Народот Разбра веќе. 👨‍👨‍👧‍👧👩‍👩‍👧‍👦

Претседателе ние сме со вас

View more comments

На синоќешната седница на Претседателството на ИНТЕГРА - Македонска ко во повеќечасовна дебата беа анализирани изборните резултати на партијата за локалните избори 2021.

Беше поздравен одличниот изборен резултат на нашиот кандидат за градоначалник на Тетово, Снежана Жана Стојановска, со освоени скоро 2.000 гласови, која заедно со тимот на терен, успешно одговори на предизвиците за зачувување на македонските национални интереси во Тетово, во период кога двете црно бели партии, се откажаа од Македонците таму.

Наспроти успехот во Тетово, беа утврдени бројни слабости во организацијата, внатрешната координација и спроведувањето на изборниот процес во општините каде што имавме свои кандидатски листи, а кои независно што се доминантно од техничка природа и сплет на објективни околности и системски слабости генерирани од изборното законодавство, сепак се доволна причина за превземање на одговорност за неповолните изборни резултати.

Во таа смисла беше донесена одлука за депонирање на оставки на извршните позиции во Претседателството, генералниот секретар, организацискиот и теренскиот секретар кој беше и Претседател на Републичкиот изборен штаб, како и на претседателите на Организацијата на жени и Младинската алијанса на партијата.

Исто така се утврди препорака за освежување на составот на Претседателството со млади луѓе, со цел да се намали старосната граница на лидерските тимови, како и за иновирање на стратегиите и политиките во периодот пред нас.

Во делот на стратегиското позиционирање во меѓупериодот пред вториот изборен круг, ИНТЕГРА ќе одржи прес конференција во понеделник, 25 октомври 2021 година, во 11.55 ч. во просториите на партијата.

Во оваа прилика, се заблагодаруваме на сите наши гласачи, поддржувачи и симпатизери и праќаме порака на уверување дека и во вакви околности, извршното раководство на партијата пројавува висока свесност за морална и политичка одговорност, дека знаеме и умееме да си ги признаеме слабостите и грешките, но и знаеме и имаме сила за да се ре-фокусираме на нови, уште повисоко поставени генерални цели и задачи.

Нека е благословено од Бога.
... See MoreSee Less

На синоќешната седница на Претседателството на ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија во повеќечасовна дебата беа анализирани изборните резултати на партијата за локалните избори 2021.

Беше поздравен одличниот изборен резултат на нашиот кандидат за градоначалник на Тетово, Снежана Жана Стојановска, со освоени скоро 2.000 гласови, која заедно со тимот на терен, успешно одговори на предизвиците за зачувување на македонските национални интереси во Тетово, во период кога двете црно бели партии, се откажаа од Македонците таму.

Наспроти успехот во Тетово, беа утврдени бројни слабости во организацијата, внатрешната координација и спроведувањето на изборниот процес во општините каде што имавме свои кандидатски листи, а кои независно што се доминантно од техничка природа и сплет на објективни околности и системски слабости генерирани од изборното законодавство, сепак се доволна причина за превземање на одговорност за неповолните изборни резултати.

Во таа смисла беше донесена одлука за депонирање на оставки на извршните позиции во Претседателството, генералниот секретар, организацискиот и теренскиот секретар кој беше и Претседател на Републичкиот изборен штаб, како и на претседателите на Организацијата на жени и Младинската алијанса на партијата.

Исто така се утврди препорака за освежување на составот на Претседателството со млади луѓе, со цел да се намали старосната граница на лидерските тимови, како и за иновирање на стратегиите и политиките во периодот пред нас.

Во делот на стратегиското позиционирање во меѓупериодот пред вториот изборен круг, ИНТЕГРА ќе одржи прес конференција во понеделник, 25 октомври 2021 година, во 11.55 ч. во просториите на партијата.

Во оваа прилика, се заблагодаруваме на сите наши гласачи, поддржувачи и симпатизери и праќаме порака на уверување дека и во вакви околности, извршното раководство на партијата пројавува висока свесност за морална и политичка одговорност, дека знаеме и умееме да си ги признаеме слабостите и грешките, но и знаеме и имаме сила за да се ре-фокусираме на нови, уште повисоко поставени генерални цели и задачи.

Нека е благословено од Бога.

Comment on Facebook

Bravo, samo napred vo novi uspesi i pobedi

Ne lošo da pomislite za sorabotka so nekoja partija. Imatw dobra ekonimska programa ,ama namalete go patriotizmot.

Load more

INTEGRA

MACEDONIAN CONSERVATIVES PARTY

Str. Dame Gruev 16-3 / 1
DTC Paloma Bianca
1000 Skopje, Macedonia
Tel: +389 02 3155020 | +389 02 3110885 | +389 70 755 215
contact@integra.org.mk
Working hours: 09AM – 5PM
Follow us: