fbpx

Follow us:

a

Leadership Team

“Brothers and sisters by gender, let’s level the deep furrows once and for all, of divisions and hatreds: In hatred there is neither future nor hope! And you all other brothers and sisters, whose fate forced you to live in this space, together with us, join our unity, because together we will always be stronger and stronger, before the eventual enemy and vice versa, because the enemy’s desire is like that. So, only together and with mutual trust, we will always be stronger everywhere. ”
Petre M. Andreevski

If you decide to listen to Petre M. Andreevski and get involved in our unity ,
Please fill out the form for Poll and Accessory .

If you would like to be part of the leadership team, please send it to us
Your picture, biography and links from Facebook and LinkedIn at contact@integra.org.mk

Prof. Dr. Ljupco RISTOVSKI

INTERGRA President

 

Organizational structure

Political team (12 + 12)

Strategic Council (12 + 12)
(Party members and officials are not necessarily from the diaspora and from home)

Organizational team (12 + 12)

Ethical advice
(They are not necessarily party members and must not have another party function.
The Ethics Council will provide feedback, advice, guidance and instruction,
but also critical remarks aimed at moral harmonization
on political decisions, program goals, strategies and policies.)

Leadership Team

Join our unity
by filling out the forms for Poll and Accessory </ / a >

If you would like to be part of the leadership team, please send it to us
Your picture, biography and links from Facebook and LinkedIn at contact@integra.org.mk

Проф. д-р Александар Главинов
Потпретседател на ИНТЕГРА

Универзитетски професор , Доктор на технички науки

Воислав Зафировски
Организациски секретар на ИНТЕГРА

Дипломиран правник, насока безбедност, работел како асистент на Катедрата за полициски науки

Гоце Ристески
Стопанственик и директор на градежна фирма

Дипломирал бизнис менаџмент и маркетинг, и политички науки. Стопанственик и директор на градежна фирма. Активен член на Австралиско-Македонската задница, член на голем број одбори за промоција на македонската култура, основач на фондот Biblical Macedonia, учесник во бројни меѓународни проекти.

м-р Зоран Ристески
Генерален секретар на ИНТЕГРА

Советник – Државен просветен инспектор

м-р Михајло Свидерски
Меѓународен секретар на ИНТЕГРА

Магистрирал на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје, Основач и уредник на издавачката куќа Восток од Битола, Автор е на неколку збирки поезија и проза

м-р Дивна Јанкова
Претседател на организација на жени

Психолог во средно училиште Тренер за тренери за медијација и психосоцијална рехабилитација

м-р Ненад Стамболиски

Магистер по дизајн и мултимедија Извршен директор на „New Solution“

дипл. инж. Александар Гиговски
Дипломиран Земјоделски Инженер

Проект менаџер во странска консултанска компанија Дипломиран Земјоделски Инженер на Факултет за Земјоделски науки и храна, при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

дипл. инж. Ангел Димоски
Дипломиран инженер по компјутерски науки

Дипломиран инженер по компјутерски науки Во завршна фаза на магистерски студии по информатички науки и комуникациско инженерство

Илија Аврамовски
Раководител на возен парк на Тинекс
м-р Зоран Ивановски
Магистер на ЕТФ

Сопственик на Blackwater Logistics LLC, САД Магистрирал на ЕТФ Скопје на тема Алтернативни зелени извори на енергија

м-р Златко Блажески
Бизнисмен

Дипломирал Дипломатија и меѓународна политика – ФОН Универзитет Скопје Оперативен директор во Pro Architectural LLC, Њу Џерси, Америка

Коста Јанев
Дипломиран Градежен Инженер

Главен Надзорен Инженер и Проект Менаџер на Големи Проекти (капитални инфраструктурни објекти во Р.Македонија), со „А„ Лиценци од областа на Градежништво

проф. м-р Жана Димчевска
Професор на Факултетот за музичка уметност

Професор на Факултетот за музичка уметност (ФМУ)-Скопје при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”(УКИМ) каде што и го оформила своето образование

Ѓоко Тасевски
Технички директор на фудбалскиот клуб BRSC

Технички директор на фудбалскиот клуб BRSC (Braden River Soccer Club) во Флорида, САД Сопственик на школата за голмани „Goalkeeper World“ во САД

дипл. град. инж. Дубравка Ристеска
Дипломиран градежен инженер

Дипломиран градежен инженер – Градежен факултет при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Вработена во градежна фирма во Скопје

Дејан Трипчев
Програмски контролор

Програмски контролор и камерман во Канал 10 (шведска национална христијанска телевизија) Угостителско работно искуство на прекуокеански бродови

м-р Даниел Илиески
Магистер на еколошки науки

Магистер на еколошки науки Основач и управител на приватна фирма Дипломирал филмска и телевизиска режија во Благоевград

Грозданка Наумовска
Дипломиран технолог

Дипломирала на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје Шеф на Оддел за превенција и планирање во Дирекција за заштита и спасување – Влада на Република Македонија

Гордана Петрушевска
Дипломиран економист

Дипломиран економист Менаџер во приватен сектор

Горазд Чаповски
Музички композитор во култната група МИЗАР

Музички композитор во култната група МИЗАР Студирал музичка продукција на Универзитетот Монаш во Австралија

Влатко Василески
Пензиониран инспектор по безбедност во МВР

Дипломирал на Филозофски Факултет, група историја Пензиониран инспектор по безбедност во МВР

дипл. инж. Владимир Јакимов
Раководител на етички совет на ИНТЕГРА

Софтверски инженер, првенец на генерацијата и студент на годината Сосопственик на Асидус ДОО Битола

м-р Владо Андоновски
Магистер по јавна администрација и менаџмент

Магистер по јавна администрација и менаџмент Дипломиран политиколог – меѓународни односи и дипломатија (меѓународна економија) – Меѓународен Универзитет Шилер Сопственик на приватен бизнис

м-р Сузана Чесмаџиска
Магистер по историја на дипломатија

Магистер по историја на дипломатија, на Институтот за национална историја, при Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј,, - Скопје.

Виолета Арсовска
Дипломирала на Филозофскиот факултет – отсек Историја на уметност со археологија

Дипломирала на Филозофскиот факултет – отсек Историја на уметност со археологија Вработена во Државна статистика во Куманово

Виктор Хаџиевски
Дипломиран економист

Дипломиран економист Работел во Комерцијална банка А.Д. Скопје Повеќе од 30 годишно банкарско искуство од областа на девизно работење со странство

Виктор Трифуновски
Економист

Економист Претприемач Поранешен колумнист Претседател и основач на Либертаријанскиот клуб „Атлас“ – Скопје

м-р Васил Вангеловски
Магистер на машински науки

Магистер на машински науки Потпретседател на НВО комисија за менаџирање проекти

Јанков Гоце
Секретар на општински комитет на ИНТЕГРА - Кавадарци

Завршил Виша економска школа во Прилеп Роботи како комерцијалист во ВВМ ГД Тиквеш Кавадарци

Ване Тасевски
Дипломиран теолог и економист

Дипломиран теолог и економист Сопственик и управител на приватен бизнис

Бранко Попчевски
Самостоен уметник

Самостоен уметник Композитор Режисер Продуцент

Бранко Коцески
Дипломиран педагог

Дипломиран педагог и предметен наставник во повеќе места во Македонија Дописник на Нова Македонија и соработник на педагошкото списание „Просветен работник“

Божидар Миљовски
Стратегиски мислител

Стратегиски мислител Архитект инженер на мега проекти низ светот Повратник од САД после 30 години, бизнисмен

Бобан Арсовски
Сопственик на НИ-ДА Компани, Куманово

Сопственик на НИ-ДА Компани, Куманово Администратор во американската компанија KBR

Васил Арминоски
Дипл. Криминалист

Дипмломиран криминалист на Факултет за безбедност – Скопје Завршна фаза на пост-дипломски студии од насока на криминалистика и криминологија Секретар на Меѓународно криминалистичко здружение (МКУ), Загреб (Р. Хрватска)

дипл. проф. Блажо Панов
Дипломиран професор по Физичка култура и спорт, ДИФ – Скопје

Дипломиран професор по Физичка култура и спорт, ДИФ – Скопје Дипломирал на Вишата школа за фудбалски тренери во Белград UEFA B – UEFA A лиценца, FSJ-FSS – Белград

м-р Беџо Ликароски
Дипломиран правник

Завршил правен факултет и постдипломски студии на правниот факултет во Белград Има положен правосуден испит и испит за јавно и приватно партнерство

дипл. инж. агроном Тони Тодоров
Успешен бизнисмен

Успешен бизнисмен во делот на надворешна трговија на стоки во англиска, белгиска и 2 израелски компании Поранешен раководител на голема земјоделска работна единица

проф. д-р Тихомир Стојановски
Професор на ФДУ

Професор на ФДУ Директор на културниот центар „Скрб и утеха – тИХа“ – Скопје, Македонија Автор на двете едиции: „Лицеум“ и „Крвта Исусова“

м-р Тања Мургоска
Mенаџер по бизнис и логистика и иноватор

Дипломиран менаџер по бизнис и логистика и иноватор Освоен златен медал на интернационалниот саем за иновации Иновамак Освоен бронзен медал на саемот за иновации Макинова Автор на две дела

aкад. д-р Стојан Велкоски
Директор на Институт за Геобиологија, Археологија, Подземни води и Екологија

Два докторати во областа на природните науки Директор на Институт за Геобиологија, Археологија, Подземни води и Екологија Член – Академик на БАНИ (Бугарска Академија на науките и уметностите)

м-р Стефан Крстевски
Магистер по организациски науки и управување

Магистер по организациски науки и управување Дипломиран физиотерапевт, Медицински факултет – Скопје, при УКИМ – Скопје CERTIFIED COMPLIANCE SPECIALIST, Академија за банкарство и информатичка технологија (АБИТ)

д-р Славица Гаџова Свидерска
Доктор на филолошки науки

Доктор на филолошки науки Дипломирала како филолог по општа и компаративна книжевност (научна насока) Добитник на многубројни награди и признанија од областа на книжевноста

проф. д-р Силвана Чемберс
Професор на Универзитетот „Salisbury“ во Мериленд (САД)

Професор на Универзитетот „Salisbury“ во Мериленд (САД) Поддржувач на средношколски програми за претприемништво во Делчево и Куманово Член на локални иницијативи во Мериленд за финансиска писменост и борба против сиромаштијата

Сашко Јованов
Главен инженер за производство

Главен инженер за производство Завршил на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје на отсекот преработувачко металуршко инженерство Има завршено обуки во Италија

Петар Стојковски
Дипломиран менаџер по осигурување

Дипломиран менаџер по осигурување

Павлина Черепналковска
Дипломиран економист

Дипломиран економист Поранешен претседател на Алфа Банка Работела и како шеф на служба, директор на дирекција и помошник на генералниот директор на Алфа Банка

дипл. инж. Оливер Кузмановски
Дипломиран машински инженер

Дипломиран машински инженер Менаџер за планирање во Atkins Rail, Англија Работел како менаџер и контролор во повеќе од 10 компании во Англија и Австралија

м-р Олгица Михајловска Симиќ
Инженер по енергетика

Инженер по енергетика (ФЕИТ при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“) Статистички планер во ЕСМ Електротехнички инженер во АД ЕЛЕМ ИТ Администратор во Министерство за образование и наука

м-р Миле Гиновски
Дипломиран криминолог

Завршил постдипломски студии од областа на Криминологијата, на Правниот факултет во Скопје Работел во Министерството за правда и во Министерството за образование и наука Автор на повеќе од 20 научни трудови објавени во домашни и странски списанија

дипл. инж. Марјан Стефаноски
Дипломиран инженер по Електротехника

Дипломиран инженер по Електротехника (КТИА) Основач и управител на ИЛА СОЛУТИОНС ДООЕЛ Скопје

дипл. инж. Марјан Веселинов
Дипломиран Инженер по Електротехника

Дипломиран Инженер по Електротехника (Електро-енергетика) Основач, менаџер и управител на ДПИПУ Електро Про Инженеринг ДОО, Скопје

Марија Тодоровска
Дипломиран јавен администратор

Дипломиран јавен администратор Работи како администратор, референт за продажба и заменик управител Дипломирала на Факултет за администрација и бизнис, информатички системи при универзитетот Св”Климент Охридски”-Битола

Љупчо Ангелов
Дипломиран драмски уметник

Дипломиран драмски уметник Актер Доајен на македонското глумиште

др. Лидија Ристовска
Специјалист-интернист, супспецијалист-кардиолог

Сосопственик на Поликлиника АСКЛЕПИОС Специјалист-интернист, супспецијалист-кардиолог

др. Кирил Ќорнаков
Дипломиран стоматолог

Стоматолошки факултет при Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ Добитник на наградата „Мединова“ 1995 Вработен во јавни здравствени домови на различни локации во Словенија

Катерина Тасевска
Дипломиран педагог

Дипломиран педагог Вработена во основно училиште како одделенски наставник Била учесник на многубројни обуки и семинари од областа на педагогијата и психологијата

м-р Јованчо Спироски
Магистер по електроника

Магистер по електроника Претприемач Дизајнер и иноватор на електронски уреди и системи Добитник на бројни награди за дизајн и иновација на меѓународни саеми

Јане Вангеловски
Дипломиран Економист

Дипломиран Економист Основач и сопственик на Еуро Балкан Логистика Работел како авионски карго агент, комерцијален референт, раководител на подружница, комерцијално-царински раководител

Исмаил Ибески
Сопственик на преработувачки капацитет за преработка на мермер

Сопственик на преработувачки капацитет за преработка на мермер, оникс и травертин во финален производ

м-р Ирена Павлова
Магистер на Филолошкиот факултет во Скопје

Дипломирала и магистрирала на Филолошкиот факултет во Скопје Слободен уметник (поетеса, прозаистка, есеистка) Книжевна критичарка, преведувачка

др. Ирена Динова
Специјалист по Примарна здравствена заштита

Специјалист по Примарна здравствена заштита Началник на Оддел за медицинска обука, Военомедицински центар, Скопје Доктор на медицина, Воена амбуланта, Воена болница, Скопје

Симон Здравески
Главен советник, член на Стратешкиот совет на ИНТЕГРА

Симон Здравески е меѓународен директор за финансии и даноци, фокусиран на деловно работење, специјализиран за прекугранични решенија, со посебен фокус на можностите помеѓу САД и Австралија. Тој ужива во разновидни и комплексни предизвици, е флексибилен, иновативен и креативен во неговата примена на знаење и стручност.

Бил Макаловски
Висок советник, член на Стратешкиот совет на ИНТЕГРА

Инженер за електроника. Управен директор на сопствена телекомуникациска компанија. Секретар на македонската заедница во Мелбурн и Викторија.

INTEGRA

MACEDONIAN CONSERVATIVES PARTY

Str. Dame Gruev 16-3 / 1
DTC Paloma Bianca
1000 Skopje, Macedonia
Tel: +389 02 3155020 | +389 02 3110885 | +389 70 755 215
contact@integra.org.mk
Working hours: 09AM – 5PM
Follow us: