fbpx

Follow us:

a

News

(Macedonian) Новогодишно обраќање на лидерот на ИНТЕГРА

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

(Macedonian) Прес конференција на ИНТЕГРА за Предлог Законот за попис

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

(Macedonian) Прес конференција на ИНТЕГРА за Историјата во образовниот процес

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

(Macedonian) Прес конференција на ИНТЕГРА

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

(Macedonian) Ново интервју на д-р Љупчо Ристовски

Sorry, this entry is only available in Macedonian.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.

Error: The user must be an administrator, editor, or moderator of the page in order to impersonate it. If the page business requires Two Factor Authentication, the user also needs to enable Two Factor Authentication.
Type: OAuthException

Порака од ИНТЕГРА до нашиот Македонски народ:

Не плашете се од никого, главата горе. Волци се накомиле врз нас однадвор, но и во атарот длабоко ни навлегле 'домашни велепредавници' кои вијат ли вијат сакајќи да не исплашат, за да им го препуштиме атарот, огништето кое во АМАНЕТ ни го оставија нашите горостасни претци.

Ќе се уплашиме ли? Ќе дозволиме ли од страв пред волците и хиените да се повлечеме пред таа брутална наезда?

Или ќе смогнеме сила и ќе се мобилизираме под бајракот на ИНТЕГРА и здружените патриотски татковински родољуби, за да си ја повратиме татковината и за да се востоличиме во статусот 'свои на своето, во своја татковина'?

Изборот е да се биде или не, да се опстои или да не претопат во безимени граѓани во безимена - 'нашата земја', каде ќе испари од јавниот простор она исконското, нашето, македонското во татковината Македонија.

Борбата на нашава генерација е:

Да испари 'северна', за да не' испари 'македонското' од татковината Македонија! Не треба да објаснуваме дека двете не одат заедно, дека се во суштинска спротивност и се ништат едно со друго.

И сега она кое боли:

СДС* се велепредавниците, тоа е секому јасно, газат на минско поле и близу е часот кога ќе нагазат мина од која ќе ги снема од политичкиот простор, тоа е сигурно и е неповратен процес. Не знам што чекаат здравите патриоти Македонци во третиот и другите ешалони кај нив и не си ја преземат партијата и го сменат курсот на понорот. Но, тоа е нивен проблем.

ДП*НЕ ветува кај стигне дека ќе ја бетонира 'северна' ако се врати на власт, а не убедува нас и дијаспората дека ако инсистираат да се изништови 'северна' во првите 100 дена власт, ќе си го навлечеле, замислете 'гневот на длабоката држава', а тоа било страшно за нив. ЗАМИСЛЕТЕ ги овие патриоти во 'пелени'🤔 И тие сакаат да водат држава, Бог да чува и да брани, со кого ние си имаме работа.

А на друга страна, кога Ристовски тврдеше пред скоро месец дена, на Само вистина дека половина од сегашното и скоро цело претходно раководство на дрпнето имаат бугарски пасоши, дека шизофрено се чувствуваат со двоен идентитет, вклучително и бугарскиот, дека не расчистиле јавно, јасно и експлицитно со стигмата дека се производ и дека се зависни од бугарските разузнавачки служби, тогаш јавноста остануваше збунета: вистина ли е ова што го зборува ИНТЕГРА🤔

Е ВИСТИНА Е драги мои Македонци. И таа вистина боли.

Затоа ние навреме да си кажеме и предупредиме: Не се надевајте на ДРПНЕТО, тие освен сокривање на криминалите и правење терен за новиот поход кон вашите џебови, со ДРПАЊЕ идеологијата, ништо друго и не знаат.

НАДЕВАЈТЕ СЕ НА БОГА, и само на Него надевајте се, надевајте се на ИНТЕГРА оти ние тврдиме и се бориме да докажеме дека татковината Македонија и Македонците во неа 'свои на своето' се ВОЛЈА БОЖЈА и така и ќе остане.

Ова е АМАНЕТ од нашите претци, но и ЗАВЕТ кој како АМАНЕТ го оставаме на нашите деца, внуци и генерации потоа.

Ајде заедно да им го обелиме образот и да ги направиме горди потомци, а нашава генерација да оставиме спомен за нас како за горостасни Македонци, кои ја спасиле татковината во клучен историски момент и им обезбедиле светла и просперитетна иднина дома, на својата родна грутка.

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ, приклучете се на нашава света борба за светото...за нашето, за она исконското, за безвременото, за македонското...
... See MoreSee Less

Порака од ИНТЕГРА до нашиот Македонски народ:

Не плашете се од никого, главата горе. Волци се накомиле врз нас однадвор, но и во атарот длабоко ни навлегле домашни велепредавници кои вијат ли вијат сакајќи да не исплашат, за да им го препуштиме атарот, огништето кое во АМАНЕТ ни го оставија нашите горостасни претци.

Ќе се уплашиме ли? Ќе дозволиме ли од страв пред волците и хиените да се повлечеме пред таа брутална наезда?

Или ќе смогнеме сила и ќе се мобилизираме под бајракот на ИНТЕГРА и здружените патриотски татковински родољуби, за да си ја повратиме татковината и за да се востоличиме во статусот свои на своето, во своја татковина?

Изборот е да се биде или не, да се опстои или да не претопат во безимени граѓани во безимена - нашата земја, каде ќе испари од јавниот простор она исконското, нашето, македонското во татковината Македонија.

Борбата на нашава генерација е: 

Да испари северна, за да не испари македонското од татковината Македонија! Не треба да објаснуваме дека двете не одат заедно, дека се во суштинска спротивност и се ништат едно со друго.

И сега она кое боли:

СДС* се велепредавниците, тоа е секому јасно, газат на минско поле и близу е часот кога ќе нагазат мина од која ќе ги снема од политичкиот простор, тоа е сигурно и е неповратен процес. Не знам што чекаат здравите патриоти Македонци во третиот и другите ешалони кај нив и не си ја преземат партијата и го сменат курсот на понорот. Но, тоа е нивен проблем.

ДП*НЕ ветува кај стигне дека ќе ја бетонира северна ако се врати на власт, а не убедува нас и дијаспората дека ако инсистираат да се изништови северна во првите 100 дена власт, ќе си го навлечеле, замислете гневот на длабоката држава, а тоа било страшно за нив. ЗАМИСЛЕТЕ ги овие патриоти во пелени🤔 И тие сакаат да водат држава, Бог да чува и да брани, со кого ние си имаме работа.

А на друга страна, кога Ристовски тврдеше пред скоро месец дена, на Само вистина дека половина од сегашното и скоро цело претходно раководство на дрпнето имаат бугарски пасоши, дека шизофрено се чувствуваат со двоен идентитет, вклучително и бугарскиот, дека не расчистиле јавно, јасно и експлицитно со стигмата дека се производ и дека се зависни од бугарските разузнавачки служби, тогаш јавноста остануваше збунета: вистина ли е ова што го зборува ИНТЕГРА🤔

Е ВИСТИНА Е драги мои Македонци. И таа вистина боли.

Затоа ние навреме да си кажеме и предупредиме: Не се надевајте на ДРПНЕТО, тие освен сокривање на криминалите и правење терен за новиот поход кон вашите џебови, со ДРПАЊЕ идеологијата, ништо друго и не знаат. 

НАДЕВАЈТЕ СЕ НА БОГА, и само на Него надевајте се, надевајте се на ИНТЕГРА оти ние тврдиме и се бориме да докажеме дека татковината Македонија и Македонците во неа свои на своето се ВОЛЈА БОЖЈА и така и ќе остане.

Ова е АМАНЕТ од нашите претци, но и ЗАВЕТ кој како АМАНЕТ го оставаме на нашите деца, внуци и генерации потоа. 

Ајде заедно да им го обелиме образот и да ги направиме горди потомци, а нашава генерација да оставиме спомен за нас како за горостасни Македонци, кои ја спасиле татковината во клучен историски момент и им обезбедиле светла и просперитетна иднина дома, на својата родна грутка.

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ, приклучете се на нашава света борба за светото...за нашето, за она исконското, за безвременото, за македонското...

Comment on Facebook

Naši predci se birele do smrt na nas e redot

Jes integra jes

Jes jes jes integra jes

Да се мобилизираме и веќе сме под бајракот на ИНТЕГРА ДА не бидеме земја неплодна и каде ГОСПОД ДАРУВАШ И БЛАГОСЛОВ ОСТАВИ го самоуништиме, а тие што почнаа сами ќе се отфрлат како страно тело во организмот што не го прифаќа Земја плодна, родна, земја со дарувани луѓе од сите потреби за живот напреден, вреден народ, верски народ, гостопримливи!!! Време е се од спротивното да исчезне, иако постоеа да бидат лош сон заменет со РЕАЛНОСТ СВЕТЛА ВИСТИНА ИСКАЖАНА ВИСТИНА ИСПОЛНЕТА ПРОСПЕРИТЕТ ИНТЕГРИТЕТ СО ИНТЕГРА И ДР. ЉУПЧО РИСТОВСКИ И ТИМОТ КОЈ СЕ Е ПОБРОЕН И ЌЕ БИДЕ ВИНОЖИТО ПО ДОЖД НЕВРЕМЕ И ЌЕ БИДЕ СИЛНО СВЕТНАЛ ДЕН СО ГОСПОД НАПРЕД

Секоја чест за вистинските зборови. Само со Интегра. Македонија и напатениот и покраден Народ ќе се прероди. На сите во Интегра ви посакувам, здравје, среќа и Божји Благослов. Јас сум со вас, и се повеќе мнозинството ја добива довербата во Интегра. Со среќа, и успех во сите планови. Амин.

ИНТЕГРА повикува - ќе се одзвиеш ли?

Така е. Одбери страна, за да не се изгубиш во пропаст. Ти и твоите идни поколенија.

Само ИНТЕГРА СО НЕЈЗИНОТО ВОДСТВО НА ЧЕЛО СО Д_р Љупчо Ристовски е ВИСТИНСКИОТ СТОЛБ НА МАКЕДОНСКОТО ВО И НАДВОР ОД МАКЕДОНИЈА !

ИНТЕГРАЦИЈАТА!!!Ве молам ...Не дозволиувајте некој да ве поткупи.Немојте скршните ни еден степен од правиот пат_ од божјиот пат. Немојте да дозволите мамон да влези во вас.Јас мислев дека”ДПСМНЕ” е на прав пат,но ништо од нив.Мицковски е едно гладно куче врзано за празен амбар.Додека Заев го има клучот и не гледа дека амбарот е празен.И дека тој го празни.

SAKAM JAVNO DASE OBRATAM DO INTEGRA I DO HRISTIJANSKO BRATSTVO DOKOGA SO MILEJNE VO BOGA I SO KRSTOT NACELO JA ZNAETE ONA KOGA KOMITITE GI NAPADNALE TURCITE TURCI VIKAAT ALAALA A KOMITI URA URA TO TREBA PRESTAVNICI A VIE NE TERATE SAMO DASE MOLIME CEKAME BOG DAGI KAZNI ULI SAKATE USTE EDNA NARODNA PIGOVORKA KUCINATA LAAT A KARVANOT SI VRVI JAS MISLAM NI EDNATA NI DR PARTIJA NEMATE NI VOZDUSNI A KAMO ILI SO STAPOVI DAGI PROTERAME AJDE INA TOA SE SLOZUVAME DOSTANIE SEGA CE USPEAT I IZBORITE DAGI FASIFIKUVAAT I NAREDNO MICKOSKI CE DOJDE NA VLAS TOAE SIGURNI I TOJ CEJA POTPISE KAPITULACIJATA NA MAJKA MAKEDONIJA PROSTETE AKO GRESAM

Не мешајте Божји работи-Библија со политика бидејќи знаете кој е Бог

VOSTANIE SEGA I VEDNAS

View more comments

Индекс за 2021 за глобална огнена моќ, рангирање на нашата, македонската армија.

Поразително, во Европа на последно место, а на светско ниво на 133 место.

Прашуваме јавно, за кои тоа високи стандарди, оперативност и интероперативност сме подготвени како Армија🤔

Ова е резултат на систематско уништување и слабеење на армијата од 2001 година па навака..СДС* и ДП*НЕ се директни актери во разнебитувањето на Македонската армија и се' додека тие две зла се менуваат на власт, татковината ќе ни тоне се' подолу и подолу.

ИНТЕГРА ја најави својата визија за Современ војник на 21-от век и за моќна Македонска армија, ама....ама, АМА🤔
... See MoreSee Less

Индекс за 2021 за глобална огнена моќ, рангирање на нашата, македонската армија.

Поразително, во Европа на последно место, а на светско ниво на 133 место.

Прашуваме јавно, за кои тоа високи стандарди, оперативност и интероперативност сме подготвени како Армија🤔

Ова е резултат на систематско уништување и слабеење на армијата од 2001 година па навака..СДС* и ДП*НЕ се директни актери во разнебитувањето на Македонската армија и се додека тие две зла се менуваат на власт, татковината ќе ни тоне се подолу и подолу.

ИНТЕГРА ја најави својата визија за Современ војник на 21-от век и за моќна Македонска армија, ама....ама, АМА🤔

Comment on Facebook

Тоа е нашата реалност.

По се изгледа станувам член.

Жалосно

Za toa smenete gi ovie idioti

Организацијата на жени на ИНТЕГРА, во соработка со ресторанот Аманет, иницираа и спроведоа акција за доделување на 70 бесплатни оброци и флаширана вода за бездомни лица во пунктот за бездомници на Црвен крст Скопје, во Момин поток.

Ние како организација ценевме дека наместо да се даваат пари за Осмомартовска прослава, да се донираат средствата за лицата во потреба.

Голема благодарност до ресторанот Аманет за несебичната дарежливост и подарената донација.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Bravo sekoja cest, bravo

👏🏻👏🏻

Браво! Благословени да сте!

Bravo za zenite od unija na Integra

РЕСПЕКТ! Единствено ИНТЕГРА - УНИЈА НА ЖЕНИ за овој ден покажаа на дело хуманост! БРАВО!!!!

Bravo !💖 Za Zenite od unijata na Integra Za Nivnata humanos sto podarija hrana Tokmu vo ovoj den nekoj neucekuvano koga e bil razocaren Ili razocarena keko ke go minat denot so prazen stomah No Bog imal plan za tie luge Humanosta na ovaa akcija na Zenite od Integra na mnogu luge bese dobredojena I Blagoslovena ! Cestitki za Zenite od unijata na INTEGRA !

Браво за Дамите од УНИЈАТА НА ЖЕНИ НА ИНТЕГРА-МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА за оваа хумана акција ! ЧЕСТИТКИ ЗА НАШИТЕ ЛАВИЦИ ! 👌

Bravo respekt.

Браво

Gospot na site da pomozi

ODLICEN GEST BRAVO

View more comments

Две години од Промотивната основачка конвенција на ИНТЕГРА Македонска конзервативна партија. Две години борба за македонската кауза...изградивме бренд за кој сите зборуваат. Нашето допрва доаѓа.

Најдоброто допрва доаѓа...татковино Македонија, ние сме со тебе, Македонски народе - главата горе, рамо до рамо ќе успееме да се повратиме и воздигнеме, повисоко од било кога досега.

Затоа што тоа е волјата Божја.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Честитки за 2 годишнината од основањето на Интегра и поздрав до нашиот лидер Д-р Љупчо Ристовски

Криви сме ние сите😢! ЗАТОА ДА НЕ КОЛЕНИЧИМЕ ПРЕД НИКОГО! ЗАШТО ГОЛИ И БОСИ ДОЈДОВМЕ НА ОВОЈ СВЕТ, ПА ТАКВИ И ЌЕ СИ ОТИДЕМЕ, НЕМА НИШТО ДА ПОНЕСЕМЕ СО НАС.... ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ ! ИНТЕГРА НАЈ ДОБРОТО ОД И ЗА МАКЕДОНИЈА ВЕЧНАААА ! ! ! 🙏🙏🙏

cestitki za rodndenot ! blagosloveni da ste site clenovi i Vasi poddrzuvaci vo politikata sto ja vodite za dobroto na sekoj eden drzavjanin na R Makedonija ! Ve pozdravuvam G-don.Ljupco Ristovski i INTEGRA !!!

Срдечни честитки по повод втората годишнина на Интегра денес 9 март 2021 г. Иако постоите кратко време во политичката сцена на Македонија, оставате огромен впечаток кај македонскиот народ во татковината и дијаспората. Вашите знаења, способности, искреноста и љубовта за својот народ и својата татковина се уникатни во Македонија и светот. Вие господине сте правиот и вистинскиот водач на татковината, и Вие заедно со сите кои се поврзани со Интегра работитите на тоа да се спаси националниот суверенитет, државноста, идентитетот, јазикот, историјата и културата. Кога Вие успеете, и ќе успеете, не само Вие и нашиот мил народ во татковината, туку и ние во дијаспората ќе се радуваме со Вас и ќе продолжиме да ја подржуваме вашата работа. Кој е тој што несака да се придружи и да биде сведок на ова историско дело под лидерство на Интегра. Народе мој, подржете ја борбата започната од Интегра за преродба на Македонија. Претседателе, останете и понатаму упорни и достојни. Австралија ја протврдува својата подршка за Вас и нашиот македонски народ.

Gospodine Ljupcho,Vashata retorika mi e dobro poznata. Nie odamna se sporime. Prvo Vie so site sili poveke od tri godini sekoja sabota I nedela drzhevte predavanja vo Adventistichkite crkvi niz Makedonija protiv VMRO-DPMNE,kamo I vo focus,za smetka na SDS-AL,toa e fakt more nemozhete da go negirate. Znaete kalov konflikt image mogador se formidable SJO, so Kate to so prosek 6,24. Togas mi remove deka ne ja ostavame da raboti raat. Nejzinata aramilok se vide.Oprostite amazing od lichno iskustvo sum skeptic I ne veruvam na nikoj politichar an bloke ushte od 1967godina, koga go napushtiv CK NA MAKEDONIJA,koga od molestation so koj rabotevme zaedno, me investing deka nema da ispolnuvame se shto obekjavame na sostanocite shto gi imavme po firmite. To be she kraj na mojavta aktivnost.

Нека ни се множат годините на нашето постоење ... Само #Интегра #Македонска #Конзервативна #Партија ќе ги врати #основните морални вредности во општество ; вистина, правичност, ненасилство, љубов, слобода и еднаквоста !

Браво Председателе “Од преполнето срце зборува устата “... Љубовта кон Македонија и Македонскиот народ

Čestitki i Hrabrost i So Bozja pomos 🙏Do iden Pretsedatel na Makedonija Samo vie mozite i vie go zasluzuvate toa Da e spasite Makedonija i Makedonskiot Narod za Po ubava idnina 🙏

Честитки за трудот во 2 години од животот на Интегра и оставивте голем впечаток кај македонскиот народ кои не се политички определени во Македонија!

AMIN !.Cestit i od Boga blagosloven rodenden.

Среќна годишнина! Нека даде Бог да се множат со успех и под Негово водство!

Многу лоша дикција им лидерот на Интегра ... Македонците не зборуваат така ..

Samo sploteni zaedno za makedonija!!

Aako ste tolku za tatkovinata togas zasto ne ste so VMRO. Odlucuvajki da se delite od narodot, a narodot je VMRO togas ste protiv narodot I Im pomagate na ZZ I koalicija.

Васил А.Македонски Интегра светлина која конечно ке ја избрка темнината над Македонија. Нека ни се множат годините во позитива и за општо добро на македонскиот народ.

Gospodine DR.Ljupco Ristovski vie ste praviot vodac na Makedonija ama narodot ne gleda uste spie

Cestitki za Rodendenot i blagosloveni daste

Srekna godisnina vo nova I srekna Indiana na Makedonija

Среќна годишнина и само напред

Gispodine ljupčo kao e možno makedonija da ima se se sonce voda plodna zemja se se radja a najsiromašna a može da bide najbogata samo organska hrana da proizveduva dovolno e nekoj ja koči ili ne znaje da menadžira a uporno vladeje uporno isti isti isti i makedonija tone tone tone ako nešto ne se smeni makedonija će ja snema

Prodolzena raka na liberalna partija se zatoa sto pretsedatelot na integra beshe clen na liberalna partija na Petar Goshev (moe mislenje) .

View more comments

Организацијата на жени на ИНТЕГРА со моќна видео порака за празникот на дамите - 08 март...

Вистинско лидерство...
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Cringe

Среќен празникот да ви биде. Бидете здрави и живи и Благословени. Ви посакувам да ги доживеете сите добрини во животот.

За Сите жени ,за сите FP ки,блиски и далечни......со срце од срце ...

Браво за вас - УНИЈА НА ЖЕНИ НА ИНТЕГРА! Заедно до подобро!

Cestit praznik 8 MART 🌷 🌹 🌷

Cestito Praznikot na Zenata Cestitki do Violeta Anita Ivana od Integra, Cestitki I za site od zenskiot pol vo Makedonija Majka Baba I Devojki vi posakuvam da bidete hrabri da se borite za pravdata I slobodata vasa so zebi I za podobar uspeh na sekoe pole vo zivotot 🌹🌹🌹

Zenata me se Boris za makedonija

Среќен 8 Март.

Жените се вистинските архитекти на општеството,заслужуваат повеке внимание.Среќен ви 8-ми март

Среќен 8 март им посакувам на сите припаднички на понежниот пол

На "патеката на животот" Ве прегрнувам силно,Ве гушкам сите како нај убав цвет.Ве сакам сите и топло Ве прегрнувам со нај искрена насмевка од срце ,Ви го праќам мирисот на Вашите деца и внуци вкорнет длабоко во Вашите срца...Нека ни е честит 8ми Март-денот на Жената.Благословени да Сме.

SREKEN 8 MI MART I SE NAJUBAVO

Sreken 8 Mart 💐Bravo zeni 🇲🇰

Жената е планина која мажот доживотно треба да ја освојува, мажот е падина каде што таа доживотно треба да одмара. Да сте ми живи и здраги ПРИНЦЕЗИ и ЌЕРКИ БОЖЈИ. АМИН...

Среќен 8 март

8ми Март е празник на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите, честит 8ми Март 🌹

Честит празникот на жената на нашите Виолета, Анета и Ивана и сите други во Интегра и пошироко каде и да сте. И даваме почит на македонската жена со желби за успех во сите сфери. Само напред.

Браво за членките на УНИЈАТА НА ЖЕНИ НА ИНТЕГРА-МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ ! БИДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ ОД БОГА !

Sreken 8 mi Mart

View more comments

...тоа е тоа, кога фарми на ботови на дрпнето и левица ќе упропастат нација и ќе и замаглат чиста и моќна визија...green hydrogen projects се иднината во енергетскиот сектор, трет бран енергетска револуција која ќе следи допрва...а Македонија ќе беше лидер во неа или во лидерството на истата, а ќе не однесеше како држава и нација во групата на најпросперитетните...водата и енергијата ќе владеат со светот...

АМА, едно големо АМА колку планина...Каиновиот модел на злото уништува бескрупулозно, оди после соработувај со злото🤔

www.facebook.com/100001037842084/posts/4025177737526781/
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ne dopira ovaa cista i ostvarliva idea do ZAKREPOSTENORO PLEME VERUVA VO LAGITE NA NIVNITE ZATUNTANI BEZIDEJNI PARTII STO 30 GODINI NAIZMENICNO LAZAT I KRADAT !!

Паламентарното собрание на Советот на Европа ги дава следните насоки во Резолуцијата 2361 (2021):

...вакцинацијата НЕ СМЕЕ да биде задолжителна, мандаторна
...никој не смее да биде дискриминиран, политички, општествено и било како и од било кого ставен под притисок, доколку одбива да биде вакциниран
....ниту пак да трпи последици по било кој основ ако не сака да се вакцинира или не смее да се вакцинира од здравствени причини

ДП*НЕ бара задолжителна/мандаторна вакцинација за сите...
Левица бара мандаторна/ задолжителна вакцинација за сите
ИНТЕГРА бара НЕЗАДОЛЖИТЕЛНА и по слободно изразена волја вакцинација...

Не е сеедно кому ќе се приклоните..

pace.coe.int/en/files/29004/html
... See MoreSee Less

Паламентарното собрание на Советот на Европа ги дава следните насоки во Резолуцијата 2361 (2021):

...вакцинацијата НЕ СМЕЕ да биде задолжителна, мандаторна
...никој не смее да биде дискриминиран, политички, општествено и било како и од било кого ставен под притисок, доколку одбива да биде вакциниран
....ниту пак да трпи последици по било кој основ ако не сака да се вакцинира или не смее да се вакцинира од здравствени причини

ДП*НЕ бара задолжителна/мандаторна вакцинација за сите...
Левица бара мандаторна/ задолжителна вакцинација за сите
ИНТЕГРА бара НЕЗАДОЛЖИТЕЛНА и по слободно изразена волја вакцинација...

Не е сеедно кому ќе се приклоните..

https://pace.coe.int/en/files/29004/html

Comment on Facebook

Се што е сосила, осудено е на пропаст. Небесниот закон на право на слободна волја треба да се отсликува и во општествените односи на Земјата. Во прилагодувањето на божествените барања лежи моќта на преобразувањето, која донесува мир и добра волја. Кога науката на Божјото Слово би управувала со животот на секој маж и жена, кога умот и срцето би се потчиниле на нејзината сила, злата кои денес постојат во општествениот и друштвениот живот нема да имаат место.

ЕПА, НЕ Е СЕЕДНО....

Кој друг ако не ИНТЕГРА? Единствена вистинска народна и патриотска партија со исправни и вредносни критеруими кои почиваат на основата на еден Возвишен Стандард. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Edina Covecka partija ..Samo Ona moze da ne Spasi ..Integra ..🙏🙏🙏🙏

Bravo Integra za iskrenosta

View more comments

Д-р Љупчо Ристовски, лидерот на ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија во најново интервју за емисијата Во центар со Васко Ефтов.

“Енигма е зошто новинарот Ефтов ги скрати најударните поенти од интервјуто, во кои жестоко ги соголив СДС*, нивното лидерство и релацијата со Американската амбасада, како и наркоманската зависност на Заев и Мицковски од ДУИ и Ахмети и понудената од моја страна `клин` стратегија со `пур пена политика` за тампон помеѓу тие две погубни црно бели опции кои предолго, триејќи се во меѓусебната омраза го ронат неповратно, македонското национално ткиво. Тампон зоната ќе има за цел да го намали триењето и ронењето, и да изнедри дијамант на политичката сцена кој ќе го преземе приматот на зависноста на СДС* и ДП*НЕ од ДУИ и екстремизмите во албанскиот етнички политички блок, `дијамант` кој ќе ги направи зависни од македонскиот национален стратегиски интерес, наместо да зависат од албанскиот екстремизам при формирање на влада. Тој `тампон` во најава е ИНТЕГРА и ниту еден друг политички субјект.“
Љупчо Ристовски
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ако Љупчо вистински се грижи за Македонија не може да дава небулозни изјави и тврдења. Исти З.З. Многу провиден. Од почеток делуваше чесно. Сега веке не.

Vujkomi Ljubiša ~ ( Pokojni) , vikaše ,, Mnogu Zborovi = Torba Kurovi " !

Se dodeka nasite intelektu.......papagalci vaka zboruvat makedonija si ja vodat vo samounistuvanje nema ni severna ni makedonija bez zdravi intelektualci (politicari) sto ce zastanat n'a noze Albanci Makedonci smrt za predavnici

Abe da ve ebam majmuni toa je makedonce crkni te jeden pat od sds eden pat za vmro mrste bre kivi dade paricki tamu sse vrtite

Fdfddddd adds a high

Vasko ti si provokant broj Eden sakas Jebane na suvo da zboruvame iskreno!!!

Kakov glup novinar pffff

Kako ne vi e sram da zborite gluposti "VMRO,Grujevski gi prislushkuval " i toa samo VMRO_cite, niedna "bomba" nema za SDS_sovcite?!😂

Vasko ti si vla a se deklariras kako makedones

Браво претседателе Љупчо Ристовски, ја зборувате вистината, срамота за Васко што ве прекинува и не ве остава да се искажете.

Наскоро и со Божји Благослов. Интегра ќе ја добие довербата на Народот. Поздрав до сите мои истомисленици.

Vasko mnogu provociras.Jas licno gi gledam tvoite emisii,ama povece zboruvas od samite gosti.Ako mu vece postavuvas prasanje,pustigo gostinot da ti odgovori.Vo slucajot ti prasuvas ti si odgovaras.

Со плукање не се гради Македонија. Груевски направи, реализира толку проекти, што не направила никоја влада досега. Содржината на Вашиот разговор јасно кажува, дека се враќате во старото јато, од каде питекнува сегашниот премиер. Вие маќедонскиот народ го правите овци, и мислите дека Вашата вистина е единствена. Политиката со вербализам народот лесно ја препознава. Видете го бројчаникот на Порта Македонија, и донесете закључок, колку пари Груевски украл!?

Ние сме со вас Председателе ... Секоја чест за овие вистини што ги искажувате ..., и секој кој ја сака Македонија ќе се приклучи кон ИНТЕГРА Македонска Конзервативна Партија .

ПО КРВ ПО РОД ПО САМОСВЕСТ ПОЧИТ ПРОФЕСОРЕ ДР ЉУПЧО РИСТОВСКИ Толку говоревте и говорите но како што кажавте горенаведеното може само тие да го разберат..... Други разбираат но како бугари се самите во нашата ТАТКОВИНА МАКЕДОНИЈА самите мрежата што ја плетеа, во нејзе се повеќе се заплеткаа, и го покажаа своето знаење, и се нашле кај не им е местото и како дува и каде дува ветерот, таму се вртат, ЖАЛНО И БЕЗ ДОСТОИНСТВО И НИТУ МАЛКУ СТРАМ!!! НЕВИДЕНО НО ЧУЕНО И ЌЕ ИЗЛЕЗЕ ВИСТИНАТА И СОНЦЕТО ЌЕ ИЗГРВА ВО МАКЕДОНИЈА ОД ИСТОК КАКО И ШТО ИЗГРЕВАЛО!!!

Тој живее овде и овде има семејство, што му најдовте маана оти е многу црн ли

vasko ostavigo covekot nekase doiskazi dobrobese dase proba zatoe i jas i mn dr mislime deka mozebi podobro ceja vodi drzavata a sto so ovie taka nareceni mk do kade ja doteraaa drzavata bidi iskren

А ако беше бел ќе му најдовте ли маана

Sekoja cest kakov otvoren i korekten razgovor. Znaci seushte imame sijni patrioti koine spijat.

Само напред ИНТЕГРА! 👍

Bravo za Zimi pogolem Makedonec e od onie sto izigravaat Makedonci

More Vasko Makedonija treba da se cuva od makedonskite politicari koi neznaat za milost i zatoa makedonskiot narod strada.

Møre vasko coekot e 40 godini vo stip pa so ovde vo holandija e gradonacalnik vo roterrdam marokanec ti toa sto zboruvas ti si racista stram da ti je bas toj coek od NIgerija Neje prevarant

VASE NEMOZES SO LJUPCO RISTEVSKI ,,,,TE JADI VO SEKOJ ZBOR ,, VO SEKOJ POGLED ,VO SEKOE POLE ,,,RESPEKT ZA INTEGRA ,,,

Dr Ljupco Naskoro custvuvam pobeda za integra napred ti si najdobriot politicar makedonija sto go imala i nema nikoj podobar otebe teraj napred narednite izbori za glasanje narodot ti ja dava doverbata a jas licno ke dojdam da ti cestitam . Pozdrav

View more comments

Дали уцените влегуваат во фазата на расплет🤔

Дали владата на СДС* е под уцена од Мијалков, да им биде урнат Преспанскиот договор со објавување на видео запис за задкулисен пазар за гласови на 8темината велепредавници, кое е кривично дело во сите правци - и за иницијаторите и за извршителите, значи за сите актери стои делото - злосторничко здружување против уставниот поредок на Македонија?

Затоа ли се толку услужливи и милни со Мијалков и му удоволуваат се' што ќе побара?

Прашање: Дали постои спогодба зад кулиси, помеѓу Заев и Мијалков за која се шпекулира од блиски извори на СДС*, за пресуда испод 5 години затвор за делото Таргет - Тврдина, а според која извесно е да биде оспорена на Апелација и да се врати повторно во судска постапка...се' до застареност на истото?

И дали...има надеж дека правдата ќе профункционира конечно?

Одговорот на овие прашања ќе ја турне владата на СДС*, какви и да бидат истите...и тоа забрзано.

Вториот проблем е што потоа?

ДП*НЕ не е ништо поарно и поразлично. И тие се потонати во живата кал на уцените и ќе нема ништо од правдата, ни на повидок.

До кога?

Се' додека не дојде нова политичка сила која има чист образ и чест, која не е подложна на уцени и задкулисни игри, а која знае, умее и има храброст како да го санира правниот систем и како да го ре-позиционира на Божјата правда.

Освен, ИНТЕГРА не постои друга политичка сила со потенцијал за радикален пресврт во татковината. И ова нашиот народ ќе мора да го сфати што поскоро, ако сака да види 'живот' по своја мерка.

Заклучок: Итно е потребно оставка на Владата на СДС*, преодна влада на национален спас од натпартиски експерти, со технички мандат да спроведе предвремени парламентарни избори заедно со редовните локални на есен 2021. Притоа ЗАДОЛЖИТЕЛНО усвојување на предлог законот за изборниот модел во една изборна единица.

Поинаку не се може...
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Од оваа појасно нема ... Смогнете сили Македонци/ќи и не плашете се ништо никој не ни може зошто не сме сами .... Приклучите се кон ИНТЕГРА Македонска Конзервативна Партија за да живееме во #светлината !!!

Златно правило во животот и духовен закон на ниво на природна закономерност: Ако не ја нагазите змијата на глава...таа ќе ве нагази вас. Змијата е персонификација на злото и демонското на овој свет.

Започнува неповратниот пад на актерите на злото, кои 30 години го играат 'тангото со ѓаволот', дуо-триото СДС*/ДП*НЕ/'заробената држава'. Слободата наѕира срамежливо, но неповратно.

Штом се спогодувате со главните актери на режимот, штом го играте нивното сценарио и го гледате со уживање нивниот филм, вие сте не само исти, туку и полоши од злото. Затоа ќе ве снемува неповратно од политичката сцена, и едните и другите.

Ќе внесеме колорит на црно-белата сива зона, ИНТЕГРА ќе и' го врати сјајот на слободата и татковината Македонија ќе ја доживее новата ренесанса.
... See MoreSee Less

Златно правило во животот и духовен закон на ниво на природна закономерност: Ако не ја нагазите змијата на глава...таа ќе ве нагази вас. Змијата е персонификација на злото и демонското на овој свет.

Започнува неповратниот пад на актерите на злото, кои 30 години го играат тангото со ѓаволот, дуо-триото СДС*/ДП*НЕ/заробената држава. Слободата наѕира срамежливо, но неповратно.

Штом се спогодувате со главните актери на режимот, штом го играте нивното сценарио и го гледате со уживање нивниот филм, вие сте не само исти, туку и полоши од злото. Затоа ќе ве снемува неповратно од политичката сцена, и едните и другите.

Ќе внесеме колорит на црно-белата сива зона, ИНТЕГРА ќе и го врати сјајот на слободата и татковината Македонија ќе ја доживее новата ренесанса.

Comment on Facebook

Подршка

Podrska ..

Радо избраа да ја жртвуваат Македонија и својот народ отколку да ја изгубат својата политичка моќ.. Колку многу ги има оние кои, за да избегнат заслужена казна или некој проблем, ги жртвуваат доблесните и праведни начела и принципи. Совеста и должноста покажуваат на еден пат, а личната корист на друг. Струјата силно тргнува во погрешен правец, и оној кој прави договори со злото бива однесен во густата темнина на вината! Напред ИНТЕГРА! Вашето време само што не настапило.

Така е и ќе биде ... Зошто со ИНТЕГРА Македонска Конзервативна Партија завршува векот на темнината .... Светлината ја опфати !

Така ќе биде. Поддршка за ИНТЕГРА! 👍👍👍👍

View more comments

INTEGRA

MACEDONIAN CONSERVATIVES PARTY

Str. Dame Gruev 16-3 / 1
DTC Paloma Bianca
1000 Skopje, Macedonia
Tel: +389 02 3155020 | +389 02 3110885 | +389 70 755 215
contact@integra.org.mk
Working hours: 09AM – 5PM
Follow us: