Интензивни средби во Конгресот на САД

Интензивни средби во Конгресот на САД…протоколарни со конгресменот Paul Mitchell (R- MI10) и работни средби со Judd Derek military legislative assistant, Mimi Bair legislative assistant – congressman Steve Stivers (R-OH), Piero A. Tozzi senior foreigh policy advisor – congresman Christopher H. Smith (NJ-04).

Сите ја прифаќаат и ословуваат Македонија без проблем, ја изложивме безвремената македонска идеја…вистински пријатели на Македонија и македонскиот народ – конзервативната и јудео-христијанската Америка е со нас, во партнерски однос…

Нека Бог благослови…врви на добро…