fbpx

Follow us:

a

Лидерски Тим

„Браќа и сестри по род, да ги зарамниме еднаш засекогаш длабоките бразди, на делби и омрази: Во омразата нема ни иднина ни надеж! И вие сите други браќа и сестри, кои судбината ве принудила да живеете на овој простор, заедно со нас, вклучете се во нашето единство, зошто заедно секогаш ќе бидеме посилни и појаки, пред евентуалниот непријател и обратно, зошто желбата на непријателот е таква. Значи, само здружени и со меѓусебна доверба, ќе бидеме секогаш и секаде посилни“
Петре М. Андреевски

Доколку одлучите да го послушате Петре М. Андреевски и да се вклучите во нашето единство,
Ве молиме пополнете ги формата за Анкета и Пристапница.

Доколку сакате да бидете и дел од лидерскиот тим, Ве молиме испратете ни и
Ваша слика, биографија и линкови од Facebook и LinkedIn на contact@integra.org.mk

Проф. д-р Љупчо РИСТОВСКИ

Претседател на ИНТЕГРА

 

Организациска структура

Политички тим (12+12)

Стратегиски совет (12+12)
(Не се нужно партиски членови и функционери, од дијаспората и од дoма)

Организациски тим (12+12)

Eтички совет
(Не се нужно партиски членови и не смеат да имаат друга партиска функција.
Етичкиот совет ќе дава мислење, совети, насоки и инструкции,
но и критички забелешки во насока кон морална хармонизација
на политичките одлуки, програмските цели, стратегии и политики.)

Лидерски Тим

Вклучете се во нашето единство
со пополнување на формите за Анкета и Пристапница

Доколку сакате да бидете и дел од лидерскиот тим, Ве молиме испратете ни и
Ваша слика, биографија и линкови од Facebook и LinkedIn на contact@integra.org.mk

Гоце Ристески
Потпретседател на ИНТЕГРА

Дипломирал бизнис менаџмент и маркетинг, и политички науки. Стопанственик и директор на градежна фирма. Активен член на Австралиско-Македонската задница, член на голем број одбори за промоција на македонската култура, основач на фондот Biblical Macedonia, учесник во бројни меѓународни проекти.

Борче Илиовски
Претседател на ИНТЕГРА - Младинска алијанса

Машински техничар Библиско школо The Last Reformation - PTS (Pioneer training school) во Холандија

дипл. инж. Александар Гиговски
Дипломиран Земјоделски Инженер

Проект менаџер во странска консултанска компанија Дипломиран Земјоделски Инженер на Факултет за Земјоделски науки и храна, при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“

дипл. инж. Ангел Димоски
Дипломиран инженер по компјутерски науки

Дипломиран инженер по компјутерски науки Во завршна фаза на магистерски студии по информатички науки и комуникациско инженерство

Илија Аврамовски
Раководител на возен парк на Тинекс
м-р Зоран Ивановски
Магистер на ЕТФ

Сопственик на Blackwater Logistics LLC, САД Магистрирал на ЕТФ Скопје на тема Алтернативни зелени извори на енергија

м-р Златко Блажески
Бизнисмен

Дипломирал Дипломатија и меѓународна политика – ФОН Универзитет Скопје Оперативен директор во Pro Architectural LLC, Њу Џерси, Америка

Коста Јанев
Дипломиран Градежен Инженер

Главен Надзорен Инженер и Проект Менаџер на Големи Проекти (капитални инфраструктурни објекти во Р.Македонија), со „А„ Лиценци од областа на Градежништво

дипл. град. инж. Дубравка Ристеска
Дипломиран градежен инженер

Дипломиран градежен инженер – Градежен факултет при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Вработена во градежна фирма во Скопје

м-р Даниел Илиески
Магистер на еколошки науки

Магистер на еколошки науки Основач и управител на приватна фирма Дипломирал филмска и телевизиска режија во Благоевград

Гордана Петрушевска
Дипломиран економист

Дипломиран економист Менаџер во приватен сектор

Влатко Василески
Пензиониран инспектор по безбедност во МВР

Дипломирал на Филозофски Факултет, група историја Пензиониран инспектор по безбедност во МВР

дипл. инж. Владимир Јакимов
Раководител на етички совет на ИНТЕГРА

Софтверски инженер, првенец на генерацијата и студент на годината Сосопственик на Асидус ДОО Битола

Виолета Арсовска
Дипломирала на Филозофскиот факултет – отсек Историја на уметност со археологија

Дипломирала на Филозофскиот факултет – отсек Историја на уметност со археологија Вработена во Државна статистика во Куманово

Виктор Хаџиевски
Дипломиран економист

Дипломиран економист Работел во Комерцијална банка А.Д. Скопје Повеќе од 30 годишно банкарско искуство од областа на девизно работење со странство

Виктор Трифуновски
Економист

Економист Претприемач Поранешен колумнист Претседател и основач на Либертаријанскиот клуб „Атлас“ – Скопје

м-р Васил Вангеловски
Магистер на машински науки

Магистер на машински науки Потпретседател на НВО комисија за менаџирање проекти

Јанков Гоце
Секретар на општински комитет на ИНТЕГРА - Кавадарци

Завршил Виша економска школа во Прилеп Роботи како комерцијалист во ВВМ ГД Тиквеш Кавадарци

Ване Тасевски
Дипломиран теолог и економист

Дипломиран теолог и економист Сопственик и управител на приватен бизнис

Бранко Попчевски
Самостоен уметник

Самостоен уметник Композитор Режисер Продуцент

Бранко Коцески
Дипломиран педагог

Дипломиран педагог и предметен наставник во повеќе места во Македонија Дописник на Нова Македонија и соработник на педагошкото списание „Просветен работник“

Божидар Миљовски
Стратегиски мислител

Стратегиски мислител Архитект инженер на мега проекти низ светот Повратник од САД после 30 години, бизнисмен

м-р Беџо Ликароски
Дипломиран правник

Завршил правен факултет и постдипломски студии на правниот факултет во Белград Има положен правосуден испит и испит за јавно и приватно партнерство

дипл. инж. агроном Тони Тодоров
Успешен бизнисмен

Успешен бизнисмен во делот на надворешна трговија на стоки во англиска, белгиска и 2 израелски компании Поранешен раководител на голема земјоделска работна единица

проф. д-р Тихомир Стојановски
Професор на ФДУ

Професор на ФДУ Директор на културниот центар „Скрб и утеха – тИХа“ – Скопје, Македонија Автор на двете едиции: „Лицеум“ и „Крвта Исусова“

м-р Тања Мургоска
Mенаџер по бизнис и логистика и иноватор

Дипломиран менаџер по бизнис и логистика и иноватор Освоен златен медал на интернационалниот саем за иновации Иновамак Освоен бронзен медал на саемот за иновации Макинова Автор на две дела

aкад. д-р Стојан Велкоски
Директор на Институт за Геобиологија, Археологија, Подземни води и Екологија

Два докторати во областа на природните науки Директор на Институт за Геобиологија, Археологија, Подземни води и Екологија Член – Академик на БАНИ (Бугарска Академија на науките и уметностите)

проф. д-р Силвана Чемберс
Професор на Универзитетот „Salisbury“ во Мериленд (САД)

Професор на Универзитетот „Salisbury“ во Мериленд (САД) Поддржувач на средношколски програми за претприемништво во Делчево и Куманово Член на локални иницијативи во Мериленд за финансиска писменост и борба против сиромаштијата

Павлина Черепналковска
Дипломиран економист

Дипломиран економист Поранешен претседател на Алфа Банка Работела и како шеф на служба, директор на дирекција и помошник на генералниот директор на Алфа Банка

дипл. инж. Оливер Кузмановски
Дипломиран машински инженер

Дипломиран машински инженер Менаџер за планирање во Atkins Rail, Англија Работел како менаџер и контролор во повеќе од 10 компании во Англија и Австралија

м-р Олгица Михајловска Симиќ
Инженер по енергетика

Инженер по енергетика (ФЕИТ при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“) Статистички планер во ЕСМ Електротехнички инженер во АД ЕЛЕМ ИТ Администратор во Министерство за образование и наука

дипл. инж. Марјан Стефаноски
Дипломиран инженер по Електротехника

Дипломиран инженер по Електротехника (КТИА) Основач и управител на ИЛА СОЛУТИОНС ДООЕЛ Скопје

дипл. инж. Марјан Веселинов
Дипломиран Инженер по Електротехника

Дипломиран Инженер по Електротехника (Електро-енергетика) Основач, менаџер и управител на ДПИПУ Електро Про Инженеринг ДОО, Скопје

др. Лидија Ристовска
Специјалист-интернист, супспецијалист-кардиолог

Сосопственик на Поликлиника АСКЛЕПИОС Специјалист-интернист, супспецијалист-кардиолог

др. Кирил Ќорнаков
Дипломиран стоматолог

Стоматолошки факултет при Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ Добитник на наградата „Мединова“ 1995 Вработен во јавни здравствени домови на различни локации во Словенија

Исмаил Ибески
Сопственик на преработувачки капацитет за преработка на мермер

Сопственик на преработувачки капацитет за преработка на мермер, оникс и травертин во финален производ

м-р Ирена Павлова
Магистер на Филолошкиот факултет во Скопје

Дипломирала и магистрирала на Филолошкиот факултет во Скопје Слободен уметник (поетеса, прозаистка, есеистка) Книжевна критичарка, преведувачка

Симон Здравески
Главен советник, член на Стратешкиот совет на ИНТЕГРА

Симон Здравески е меѓународен директор за финансии и даноци, фокусиран на деловно работење, специјализиран за прекугранични решенија, со посебен фокус на можностите помеѓу САД и Австралија. Тој ужива во разновидни и комплексни предизвици, е флексибилен, иновативен и креативен во неговата примена на знаење и стручност.

Бил Макаловски
Висок советник, член на Стратешкиот совет на ИНТЕГРА

Инженер за електроника. Управен директор на сопствена телекомуникациска компанија. Секретар на македонската заедница во Мелбурн и Викторија.

ИНТЕГРА

МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА

Ул. Даме Груев 16-3/1
ДТЦ Палома бјанка
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 02 3155020 | +389 02 3110885 | +389 70 755 215
contact@integra.org.mk
Работно време: 09AM – 5PM

 

Follow us: