fbpx

Follow us:

a

МЛАДИНСКА АЛИЈАНСА

Исус ги повика учениците и рече: Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците ги угнетуваат. Нека не биде така меѓу вас! Туку, кој сака да биде голем меѓу вас, нека ви биде слуга! И кој сака да биде прв меѓу вас, нека ви биде слуга; како што Човечкиот Син не дојде да Му служат, туку да служи и да ја даде Својата душа за откуп на мнозина.” Матеј 20:25-28

Лидерите треба да станат слуги, како што Исус направи. Библиските лидери се грижат за нивниот народ, како што е напишано во Ефесјаните, 4:11-13 “И Тој даде едни за апостоли, а други за пророци; едни за евангелисти, а други за пастири и учители, за да се усовршат светите за делото на службата, за изградување на Христовото Тело

Си служиме еден на друг како што е напишано во Римјаните 12:4-5 “Зашто, како што во едно тело имаме многу членови, а сите членови немаат иста служба, така и ние, мнозината, сме едно тело во Христа, а како поединци – членови сме еден на друг.

Лидерите им помагаат на другите за да најдат место во Христовото тело.

Што значи да се биде Библиски лидер? – Чесност и самоконтрола.

 

Борче Илиовски

Претседател на ИНТЕГРА – Младинска алијанса

Машински техничар

Завршил библиско школо The Last ReformationPTS (Pioneer training school) во Холандија

Лидерски Тим ИМА

(ИНТЕГРА – Младинска Алијанса)

 

Ивана Миновска
Член на лидерски тим во ИНТЕГРА - Младинска алијанса

Средно училиште спортска гимназија Студент на факултетот за физичка култура, спорт и здравје Активен спортист

Вклучете се во нашето единство со пополнување на формите за Анкета и Пристапница

Доколку сакате да бидете и дел од лидерскиот тим, Ве молиме испратете ни и

Ваша слика, биографија и линкови од Facebook и LinkedIn на mladi@integra.org.mk

ИНТЕГРА

МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА

Ул. Даме Груев 16-3/1
ДТЦ Палома бјанка
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 02 3155020 | +389 02 3110885 | +389 70 755 215
contact@integra.org.mk
Работно време: 09AM – 5PM

 

Follow us: